Ostalo 27.08.2019. 08:10. Zadnja izmjena: 27.08.2019. 08:10.

Karate kluba Globus

Aida, Leona i Nikola, mlade zvijezde karatea

Veliki uspjeh članova Karate kluba Globus ostvaren nedavno na natjecanju Svjetskog kupa i Svjetske lige mladih u Umagu još jednom je potvrdio kvalitetu rada s najmlađima u KK-u Globus. Najviše pozornosti privukla je Aida Trstenjak osvajanjem zlata u konkurenciji U12 do 30 kilograma. Mlada Aida, koja ima tek 11 godina, trenira karate od svoje šeste godine. Zlato iz Umaga joj nije prvi veliki uspjeh jer je već bila prvakinja države u kategoriji mlađih učenica do 28 kilograma. Početak Aidine karate priče je tipičan za današnje roditelje s malom djecom.

 - Tata je htio da se bavim nekim sportom i pitao me što mislim o karateu. Rekla sam da mi izgleda dobro i da bi htjela probati. Nakon toga odmah sam se zaljubila u taj borilački sport i sada ga treniram skoro pa svakodnevno”, izjavila je Aida. Dvije godine starija Leona Gulija na natjecanju u Istri uzela je broncu u kategoriji do 14 godina +47 kilograma. Inače, riječ je o Varaždinki koja boje Globusa brani posljednjih šest mjeseci.

Prelazak u Globus je bio pun pogodak. Vidi se to po rezultatima s natjecanja, ali najbolje to osjećam u svakodnevnom treniranju. Napredak je vidljiv kod tehnika, a dobila sam i na brzini te s voljom treniram", ispričala je učenica 7. razreda i posebno naglasila kako su Globusovi treneri odlični. Na podiju za osvajače medalja osim djevojaka bio je i Nikola Topličanec. On je također bio brončani, osvojivši treće mjesto kod dječaka do 14 godina. Njegova sportska priča započela je s gimnastikom, da bi se u 1. razredu prebacio na karate. Kaže kako mu sport puno znači jer mu pomaže u samokontroli i ne može zamisliti da se ne bavi tim sportom. "Treniram od ponedjeljka do petka, a za vikend su uvijek natjecanja. No, nije naporno jer radim ono što volim, a moji rezultati vesele obitelj i prijatelje", sa zadovoljstvom izjavljuje. Osim što je prekrasan, karate je i najtrofejniji hrvatski sport, a ako Aida, Leona i Nikola nastave ovako raditi i trenirati sigurno će biti i još trofejniji. 

 

Izvor: tj