Ostalo 06.09.2019. 09:12. Zadnja izmjena: 06.09.2019. 09:15.

RIBOLOV Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj

Alan Perko odličan u dresu reprezentacije

Ovih je dana u španjolskom Ciudad Realu završeno Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategorije U-25, U-20 i U-15, na kojem je nastupila i hrvatska reprezentacija u sve tri kategorije. Hrvatski su ribiči ostvarili zapažene rezultate, a posebno su se kao reprezentativci iskazali i međimurski sportski ribolovci.

Najbolji rezultat postigao je Alan Perko, član Sportsko ribolovnog društva TSH Čakovec, koji je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio osmo mjesto među 68 najboljih svjetskih ribiča u kategoriji U-25, dok se s reprezentacijom Hrvatske plasirao na odlično četvrto mjesto, odmah iza reprezentacija Francuske, Mađarske i Španjolske.

Perko je do sada nastupio na čak jedanaest SP-a mlađih kategorija te na šest SP-a u seniorskoj kategoriji, dok se na svjetskoj rang listi nalazi na vrlo dobrom 31. mjestu. Uz Alana Perka u reprezentaciji Hrvatske bili su i Dino Hrenar, Leon Međimurec, Mario Pejaković i Leon Funes.

Mlada je U-15 reprezentacija u konkurenciji deset ekipa osvojila šesto mjesto, a u reprezentaciji su bili i naši predstavnici Jan Varga, koji je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo dvanaesto mjesto između 46 natjecatelja, i Katarina Rojko, dok su u reprezentaciji U-20, koja je osvojila jedanaesto mjesto, boje Hrvatske branili Sara Strbad, Marko Horvat i Ervin Škoda.