Ostalo 31.08.2017. 21:35.

Svaki tjedan sport jedan

Atletika i džudo na posljednjem tjednu ljetnih sportskih kampova

Posljednji tjedan akcije Zajednice sportova grada Čakovca – „Svaki tjedan sport jedan“ bio je u znaku kampa atletike i džuda.

Organizator atletskog kampa bio je Atletski klub Međimurje Čakovec, a voditelj istoga Aleksandar Žbulj. Na terenima SRC-a Mladost okupilo se je 60-ak mladih. U pet dana koliko je kamp trajao upoznati su s osnovama trčanja, skakanja i bacanja, održano je i štafetno natjecanje, a kamp je prema riječima voditelja Aleksandra Žbulja u potpunosti uspio. U klub su upisani i novi mladi članovi koji će se nakon završetka kampa baviti ovim sportom.

Kamp iz džuda kojeg je pohađalo 40-ak mladih održan je u dvorani čakovečke streljane, organizator istoga bio je Judo klub Zrinski Čakovec, a voditelj Milivoj Bujanić. Svaki početak učenja džuda uvijek započinje padovima, jer kako kaže M.Bujanić: „djeca moraju znati kako pasti. To im ne koristi samo u džudu, nego i tijekom života, time znatno smanjuju mogućnost ozljeda. Na kampu smo odradili i kretanje u stojećem položaju i osnovni gard. Uvježbavalo se je i bacanje kada je protivnik na koljenima, a kasnije i kada protivnik stoji ....“

Kampovi iz atletike i džuda bila su posljednja dva od 22 koliko ih je održano tijekom ljetnih školskih praznika. Još prije nego je sastavljeno konačno izvješće u Zajednici sporova grada Čakovca, ali i u Gradu Čakovcu, pokrovitelju cijele akcije, vrlo su zadovoljni konačnim učinkom. Kampovi se uspješno provode već 13 godina, ove će se birati i “najsportaši“, sudionici s najviše dolazaka na kampove. Oni su tijekom ljeta sakupljali pečate s kampova, a za svoj trud će biti nagrađeni posebnim nagradama i priznanjima u siječnju 2018. godine prilikom proglašenja najboljih sportaša i momčadi Grada Čakovca.