Ostalo 20.10.2020. 09:16. Zadnja izmjena: 20.10.2020. 09:19.

Subota i nedjelja

Badminton: Napeti dvoboji

U subotu i nedjelju, 17. i 18. listopada u dvorani II. OŠ Čakovec održan je 3. Savezni turnir za mlađe kadete U13 i mlađe juniore U17 ( subota ) te kadeta U15 ( nedjelja ) Hrvatskog kupa 2020. Na turniru 3. HK 2020 U13, U17 nastupilo je 20 mlađih kadeta i 18 mlađih juniora iz 9 klubova Hrvatske, a među njima mlađe kadetska i mlađe juniorska ekipa našeg Kluba pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca.

Voditelj natjecanja bio je Luka Grubić, vrhovni sudac Darko Ivan Vidaković iz Velike Gorice, a sudio je sudački kandidat Filip Bel iz Čakovca.

  • U konkurenciji mlađih kadeta pobjedu je ostvario Vito Radovanović (MZ), među mlađim kadetkinjama pobjedu je odnijela Rania Vindiš (FLEX), a naša Ana Leskovar osvojila je 9. mjesto.
  • U konkurenciji parova pobjedu je odnio par Miran Vojvodić/Lovro Matovina (ZM/KC), među parovima mlađih kadetkinja pobijedile su Maja Pranić/Ana Pranić (MZ), a Ana Leskovar (MČ)/ Laura Špehar (ZM) bile su četvrte.
  • Među mlađim juniorima pobjedu je ostvario Ivor Zekan (MZ) pobjedivši u napetom finalu našeg Ivana Grubića (MČ) s 2:0. Poredak ostalih igrača: 7. Dino Blažić i 10. Matej Martinjak.
  • U konkurenciji mlađih juniorki pobijedila je Jelena Buchberger (VG), a među mlađim juniorima najbolji je bio Ivan Grubić (MČ) u paru s Rokom Pipunićem iz Zagreba pobjedivši u finalu par Ivor Zekan/Emil Sinković(MZ). Poredak ostalih naših: 4. Matej Martinjak/Dino Blažić.
  • U konkurenciji parova pobjeda je pripala paru Stella Balenović/Ana Pranić (MZ).

Na nedjeljnim ogledima u kategoriji U15 nastupilo je 26 kadeta iz 7 klubova Hrvatske, a među njima i kadetska ekipa našeg Kluba pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca.

  • Ovdje je pobjedu odnio Roko Pipunić (PZ) koji je u finalu svladao Mateja Martinjaka, treće mjesto pripalo je Josipu Đeriju. Poredak naših: 10. Roko Sternad, 11. Noa Šipoš i 12. Vito Panić.
  • U konkurenciji kadetkinja najbolja je bila Jelena Buchberger (VG), Vanja Novak i Nela Novak, bile su 7. i 8.
  • U konkurenciji parova kadeta pobjedu je ostvario par Matej Martinjak/ Josip Đeri kojima je to prva pobjeda, a Vito Panić/Noa Šipoš osvojili su 5. mjesto, a u parovima kadetkinja najbolje su bile Vlatka Kopsa/Ana Pranić (MZ) dok je naš par Vanja Novak/Nela Novak osvojio brončanu medalju.

Izvor: Tomislav Grubić