Ostalo 25.11.2019. 10:49. Zadnja izmjena: 25.11.2019. 10:49.

Savezni turnir

Badminton: Nove medalje osvojene u Osijeku

Nedavno je Osijeku održan zadnji, četvrti Savezni turnir za seniore Hrvatskog kupa 2019, na kojem je nastupila i seniorska ekipa Badminton kluba Međimurje Čakovec, pod vodstvom  glavne trenerice Emilije Talan i trenera Tomislava Grubića. Glavni sudac natjecanja bio je Filip Mikolaj.

Pobijedio je član BK-a Međimurje Luka Grubić koji je u finalu bio nadmoćniji od domaćina Brune Barta sa 2:0 ( 21:10, 21:19 ). Luki je to bila prva seniorska pobjeda na turnirima Kupa (nakon dosadašnja tri poraza u finalu) i ovom je pobjedom izborio je drugo mjesto i srebrnu medalju u ukupnom poretku HK-a 2019.

Drugi igrač BK-a Međimurje, mlađi junior Ivan Grubić osvojio je 7. mjesto.

Među seniorkama Emilija Talan iz čakovečkog Kluba pobijedila je u finalu Maju Žubrinić (Flex, Zg) s 2:0, te se plasirala  na treće mjesto u ukupnom poretku ovog Kupa. Druga igračica BK-a Međimurje Karmela Vadlja bila je peta.

U konkurenciji mješovitih parova u finalu je pobjedio par Luka Grubić i Emilija Talan (BK Međimurje), a igrali su protiv klupskih kolega Ivana Grubića i Karmele Vadlja (2:0). Emilija Talan je ovom pobjedom došla i do ukupne pobjede te zlatne medalje u ukupnom poretku igrača mješovitih parova Kupa.

Izvor: tg