Ostalo 09.02.2020. 08:27. Zadnja izmjena: 09.02.2020. 08:27.

Čakovec

BADMINTON: Prvenstvo i dodjela medalja najboljima tijekom protekle godine

U Čakovcu je u organizaciji Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec održano 29. Seniorsko prvenstvo hrvatske 2020. na kojem je nastupilo 46 najbolja igrača i igračica, a među njima i ekipa Kluba iz Čakovca pod vodstvom trenera Danijela Zadravca i Tomislava Grubića.

U konkurenciji seniora naslov državnog prvaka po prvi put osvojio  je Luka Ban dok je u konkurenciji seniorki naslov državne prvakinje osvojila Matea Čiča. U konkurenciji muških parova naslov državnih prvaka obranili su Zvonimir Hoebling i Igor Čimbur, a u konkurenciji ženskih parova najbolje su bile Katarina Galenić i Maja Pavlinić. Od mješovitih parova naslov državnih prvaka osvojili su Zvonimir Hoebling i Matea Čiča.

U sklopu prvenstva održana je i svečana ceremonija dodjele medalja najboljim seniorima i juniorima U19 u ukupnom poretku HK-a za 2019. godinu. Kod seniora, iz čakovečkog Kluba je Luka Grubić osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju, Emilija Talan zauzela je 3. mjesto u pojedinačnom poretku, par Luka Vlahek i Matija Hranilović osvojio je zlatne medalju u poretku muških parova, a Emilija Talan bila je prva i osvojila zlatnu medalju u mješovitim parovima. Seniorska  ekipa Kluba ekipno je bila druga, kod juniora U19 Borna Vadlja osvojio je 1.mjesto pojedinačno i u muškim parovima, a juniorska ekipa kluba ekipno je zauzela 2. mjesto. 

Izvor: tg