Ostalo 14.12.2019. 09:21. Zadnja izmjena: 14.12.2019. 09:21.

Badminton

Badmintonašima Međimurja pregršt medalja

U dvorani  II. O.Š. Čakovec održano je Prvenstvo Hrvatske za poletarce  u-11  i juniore u-19, na kojem je nastupilo 26 poletaraca iz 9 klubova i 31 junior iz 8 klubova, a među njima uspješno ekipe poletaraca i  juniora BK Međimurje  pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i Danijela Zadravca te pomoćnog trenera Filipa Vadlje. U konkurenciji poletaraca dječaka u-11  naslov prvaka Hrvatske i zlatnu medalju osvojio je  Lovro Matovina pobjedivši u finalu našeg Juraja Majnarića sa 2:0. Brončanu medalju osvojio je naš Edo Đurkas.

U konkurenciji parova poletaraca  u-11 naslov prvaka i zlatnu medalju osvojio je naš  Edo Đurkas sa Lovrom Matovinom iz Koprivnice pobjedivši u finalu naše Juraja Majnarića i Sebastiana Sedlara sa 2:0. 

U konkurenciji parova poletarki u-11 naše sestre  Anabela i Lara Bel  osvojile su brončanu medalju, a u konkurenciji juniora u-19 Borna Vadlja osvojio je brončanu medalju, a u najbolji u juniorskim parovima bili su Borna Vadlja i Borna Car pobjedom u finalu nad parom Luka Ban/ Ivor Zekan s 2:0. Brončanu medalju osvojio je i naš par Luka Črep  / Ivan Grubić. Borna Vadlja osvojio je brončanu medalju i u mješovitim parovima. Osvojene medalje   su dokaz uspješnog i kvalitetnog rada s mladima,  gdje smo nastavili ovogodišnji  niz osvajanja  medalja na svim  PH 2019. i ukupno osvojili rekordne 33 medalje.

Izvor: Tomislav Grubić