Ostalo 29.07.2017. 09:24. Zadnja izmjena: 29.07.2017. 09:26.

Posvećene spidveju

Bez sestara Markušić je teško zamisliti utrke u Donjem Kraljevcu

Borbe u spidveju su muška stvar, tu se iznimke broje na prste jedne ruke. No, na strani organizacije žene igraju važnu ulogu, pa i kod nas, u Speedway klubu "Unia" u Donjem Kraljevcu. Tu su, jasno, sestre našeg šampiona Jurice Pavlica, Darija i Petra, ali je zanimljivost natjecanja na Stadionu "Milenium" što tri važne uloge u organizacijskoj ekipi imaju i sestre Markušić iz Goričana, i to njih tri. Mihaela je u Speedway klub "Unia" ušla 2009. godine, sada mu je i potpredsjednica, a na natjecanjima vodi ured koji vodi brigu o nama, medijskim izvještačima s natjecanja. Nekoliko godina kasnije pridružila joj se i Ana, koja sudjeluje u tehničkim pregledima kojima počinje svako natjecanje, a i u organizaciji pratnje vozača u predstavljanju publici, nju čine djeca u kombinezonima. Snježana je došla posljednja, ona vodi ured utrke, odnosno administraciju koja prati rad izvršnog vodstva i žirija utrke, te VIP službu. Mihaela kaže:

- Spidvej je za nas obiteljski sport, jer bez podrške obitelji sve ono što dajemo bilo bi teško izvedivo. Preko spidveja upoznale smo mnogo ljudi i volimo reći da smo svi velika spidvej obitelj; zajedno se veselimo pobjedama, tužni smo zbog poraza, podrška smo jedni drugima u sportskom, ali i privatnom životu.Spidvej je strast, ako nisi sav u tome, nema rezultata.

Mihaela, Snježana i Ana ove su godine imale dva zadatka, na otvorenju sezone utrkom mješovitog prvenstva Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a onda u svibnju i jedan krupniji, bilo je to finale kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na njemu su zahtjevi suradnje s međunarodnim vodstvom utrke i medijima bili i stroži no inače. Možda ih čeka još jedan, 9. rujna, utrka ekipa iz nekoliko srednjoeuropskih zemalja - dogovor o tome je u tijeku.