Ostalo 03.11.2018. 09:27. Zadnja izmjena: 03.11.2018. 09:27.

Šah

Bjelovar i Sloboda na vrhu 2. lige centar, rezultati 3. i 4. lige centar B

2. LIGA CENTAR: Bjelovar i Sloboda na vrhu

U Čakovcu je odigrano 9. i 10. kolo 2. lige centar. Prednost domaćeg terena nije uspio iskoristiti Strahoninec koji je s dva nova poraza potonuo na zadnje mjesto i nažalost ispao iz lige. U devetom kolu od Strahonica bili su bolji Konaki iz Novog Virja (4,5 – 1,5), a u petom kolu Slobodakoja je uvjerljivo slavila s 5-1. Sloboda se s dvije pobjede popela na drugo mjesto ljestvice s 15 meč bodova koliko ima i prvi Bjelovar kojemu Čakovec neće biti u lijepom sjećanju jer su prosuli svu prednost s dva poraza!

U posljednjem kolu u međusobnom susretu igraju Sloboda i Bjelovar i odlučuju tko će biti prvak lige. Međimurje je s tri nova meč boda osiguralo ostanak u ligi, a u zadnjem kolu mogu još malo popraviti stanje na tablici.

3. LIGA CENTAR B: Stridon II na vrhu

Odigrano je 8., pretposljednje, kolo 3. lige centar B. Stridon II je pokazao pobjedničku formu iz proljetnog dijela sezone i nakon pobjede nad Varaždinom 4,5-1,5 na korak su do naslova prvaka. Sloboda II je pobijedila Miklavec 3,5-2,5, a istim rezultatom je Pretetinec svladao Prelog. Vrlo važnu pobjedu ostvario je i Lopatinec pobijedivši 3,5-2,5 Gornji Mihaljevec. Tako je Lopatinec skočio na treće mjesto, a Gornji Mihaljevec se nalazi u opasnoj zoni za ispadanje.

4. LIGA CENTAR B: Čakovec na korak do prvog mjesta

Odigrano je 6. kolo 4. lige centar B. Vodeći Čakovec nije dopustio nikakva iznenađenja i pobijedio je Metalac s 4,5-1,5. Tom pobjedom došli su na korak do prvog mjesta i u zadnjem kolu samo ne smiju izgubiti. Sloboda III bila je također vrlo uvjerljiva u meču s Varaždinom II gdje su gosti iz Mihovljana pobijedili 5,5-0,5. Mursko Središće pobijedilo je Gornji Mihaljevec II s 4-2, a Dinamo iz Palovca je bio bolji od Lepoglave s 3,5-2,5.

Izvor: I. Novak