Ostalo 16.02.2018. 09:11. Zadnja izmjena: 16.02.2018. 09:11.

Badminton

BK MEĐIMURJE ČAKOVEC: Velik broj mladih budućnost je kluba starog četvrt stoljeća

U sklopu 27. seniorskog Prvenstva Hrvatske 2018. u badmintonu koje je održano u subotu i nedjelju (3. i 4. veljače) u dvorani II. OŠ Čakovec organizator prvenstva Badmintonski klub Međimurje Čakovec održao je proslavu 25. godišnjice svog uspješnog rada. Na svečanosti, koju je zapjevavši hrvatsku himnu otvorila Kaja Haček, su prisustovale sve generacije igrača kluba, roditelji igrača, bivši igrači te bivši i sadašnji dužnosnici kluba osnovanog 8. kolovoza 1992. godine.

Svaki početak je težak

Osnivači kluba su prije 25 godina bili Zvonimir Jembrih, Radovan Petrović, Davor Križnik i Zlatko Jalšovec, a cilj njihova rada bio je promocija i popularizacija badmintona u Čakovcu i Međimurju. Kratku povijest kluba povodom svečane proslave prisutnima je izložio tajnik Kluba i trener Tomislav Grubić. - Na početku se treniralo u dvorani ETŠ-a gdje je i 1993. godine organiziran prvi A-turnir HBL-e, kazao je u uvodu svog izlaganja o prvim godinama postojanja kluba. Nakon financijskih i organizacijskih teškoća koje su se protezale od samog početka, 1999. godine započinju i rad s mladima dok je u sezoni 1999/2000 službeno osnovana kadetska i juniorska ekipa, a badmintonaši i badmintonašice iz Međimurja počinju osvajati i prve međunarodne medalje.

- U periodu između 2001. i 2005. godine klub se organizacijski, igrački i financijski stabilizirao i počeo postizati zapažene sportske rezultate i ubirati prve plodove svog sustavnog rada s mladima, prisjetio se između ostaloga današnji tajnik T. Grubić. Godinama nakon toga stabilnost je Badmintonski klub Međimurje Čakovec držao na visokoj razini. Organizirali su do danas brojna školska natjecanja i druge turnire, pripremali su proslave i kampove, a članovi kluba osvajaju medalje na svim prvenstvima na kojima sudjeluju dok su mnogi od njih nastupili i za reprezentaciju Hrvatske. Članovi izvršnog odbora kluba mogu se pohvaliti da je cilj osnivača kluba ostvaren i da je badminton populariziran u našem kraju, no uvijek se može više i bolje pa su novi igrači u klub uvijek dobrodošli. Danas klub broji oko 90 članova, od toga je 70% mladih ispod 18 godina.

Nagrade zaslužnima

Povodom 25. godišnjice klub je dodijelio tradicionalne obljetničke nagrade. Za izniman doprinos u osnivanju i razvoju kluba te badmintona u Međimurskoj županiji nagrada je uručena prvom predsjedniku kluba Zvonimiru Jembrihu te prvom tajniku kluba Radovanu Petroviću. Današnji trener i voditelj Škole badmintona Tomislav Grubić i današnji predsjednik kluba Danijel Zadravec nagrade su primili za izniman doprinos u razvoju, vođenju i stručno – trenerskom radu u klubu te promicanju kluba i badmintona u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za postignute igračke rezultate te promociju kluba i badmintona nagrade su primili i igrači kluba Luka Vlahek, Ela Trstenjak, Lino Zadravec, Matija Hranilović, Borna Vadlja, Luka Grubić, Filip Bel, Iva Novak, Dijana Martinović i Emilija Talan. Za sudački doprinos nagrađena je Lucija Zadravec dok su za potporu klubu nagrade primili predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije, Hrvatskog badmintonskog saveza, Grada Čakovca, Međimurske županije i II. OŠ Čakovec. Za financijsku pomoć nagrade su uz velike zahvale primili sponzori i donatori Croatia osiguranje, Grubić d.o.o., Vizija d.o.o., Konplast d.o.o. i MCS d.o.o. Svečanost su vodile članice kluba Lucija Zadravec i Jelena Novak, a plesnom točkom predstavio se najmlađi sastav Čakovečkih mažoretkinja koje su za nastup pripremale trenerice Smiljana Nedeljko i Iva Prprović.