Ostalo 26.04.2019. 13:33. Zadnja izmjena: 26.04.2019. 13:35.

Badminton

Borna Vadlja odličan u Sloveniji, sedam medalja za mlade Čakovčance u Zagrebu

  • LENDAVA, SREBRNA ŽOGICA 2019: Borna Vadlja odličan u Sloveniji

Na 14. Međunarodnom badmintonskom turniru “Srebrna žogica” održanom nedavno u slovenskoj Lendavi nastupilo je 194 mladih igračica i igrača iz šest zemalja, a među njima i ekipa mlađih kadeta, kadeta i mlađih juniora Badminton kluba Međimurje Čakovec pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i Filipa Vadlje.

U konkurenciji mlađih kadeta U13 Josip Đeri i Matija Đeri, nakon prolaska skupine poraženi su u prvom kolu razigravanja, dok je Vito Blažić osvojio 3. mjesto u skupini. U konkrenciji parova Matej Martinjak i Josip Đeri poraženi su u 2. kolu, a Matija Đeri i Vito Blažić u 1.kolu.

U konkurenciji kadeta U15 Ivan Grubić je nakon osvajanja prvog mjesta u skupini poražen u 2. kolu razigravanja,dok je Dino Blažić osvojio 3. mjesto u skupini.  U konkurenciji parova Dino Blažić i Ivan Grubić poraženi su u četvrtfinalu.

U konkurenciji mlađih juniora U17 Borna Vadlja je nakon osvajanja prvog mjesta u skupni te pobjeda u osmini i četvrtfinalu predao meč polufinala radi nastupa na 2. Saveznom turniru juniora Hrvatskog Kupa 2019 u Zagrebu i time osvojio brončanu medalju. Luka Črep je nakon osvajanja prvog mjesta u skupini te pobjeda u osmini finala poražen u četvrtfinalu, dok je Filip Knežević nakon osvajanja 2. mjesta u skupini poražen u 1. kolu razigravanja. U konkurenciji parova Luka Črep i Borna Vadlja osvojili su brončanu medalju predavši meč polufinala radi nastupa na 2. Saveznom turniru juniora HK-a 2019 u Zagrebu.

  • 2. SAVEZNI TURNIR HRVATSKOG KUPA: Sedam medalja za mlade Čakovčance u Zagrebu

Na 2. Saveznom turniru Hrvatskog kupa 2019. održanom u Zagrebu nastupila su 22 poletarca i poletarke te 32 juniora i juniorki iz hrvatskih klubova, a među njima i ekipa poletaraca U11 i juniora U19 BK-a Međimurje Čakovec pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i glavne trenerice Emilije Talan.

U konkurenciji poletaraca Edo Đurkas osvojio je srebrnu medalju, Juraj Majnarić osvojio je brončanu medalju dok je Sebastian Sedlar osvojio 9.mjesto. U konkurenciji poletarki Lara Bel osvojila je 11. mjesto, a Anabela Bel 12. mjesto. U konkurenciji parova pobjedu je ostvario Edo Đurkas sa Lovrom Matovinom iz Koprivnice  pobjedivši u finalu par Sebastian Sedlar/Juraj Majnarić. U konkurenciji parova poletarki Lara i Anabela Bel osvojile su brončanu medalju.

U konkurenciji juniora U19 Borna Vadlja osvojo je srebrnu medalju, Ivan Grubić bio je sedmi, Filip Knežević jedanaesti, a Dino Blažić dvadeseti. U konkurenciji juniorki Laura Horvat osvojila je 7.mjesto. U konkurenciji mješovitih parova Borna Vadlja i Laura Horvat osvojili su srebrnu medalju, dok su 6. Filip Knežević i Anja Matovina (KC) bili šesti, a Ivan Grubić i Nika Matovina (KC) sedmi.

Izvor: tg