Ostalo 09.12.2019. 08:28.

Zadar, Sisak

Čakovečki plivački klub: Plasirali se na Zimsko prvenstvo Hrvatske

Troje članova Čakovečkog plivačkog kluba Borna Bičak, Matija Tropša i Meri Furdi sigurni su sudionici Zimskog kadetskog prvenstva Hrvatske. Njih troje je na 11. Međunarodnom mini Grand Prix mitingu sv. Krševan u Zadru isplivao limite koje propisuje Hrvatski plivački savez. Nastupili su i Sara Puklavec, Hana Mesarić te Lucija Trupković.

U jakoj konkurenciji plivači iz Čakovca ostvarili su solidne rezultate, a najuspješniji su bili Matija Tropša i Meri Furdi. Tropša je bio 4. u disciplini 200 metara leptir te mu je medalja izmakla za dlaku do je Furdi osvojila 7. mjesto na 200 slobodno i 9. na 800 slobodno. Plivači su nastupili pod vodstvom trenera Antonia Šanteka i Gorana Kolarića koji su po povratak u bazu, Gradske bazene Marija Ružić u Čakovcu bili zadovoljni postignutim. - Ostvarili smo cilj zbog kojeg smo i išli u Zadar, a to je limit za zimsko kadetsko prvenstvo. Ovo će biti još jedna godina zaredom u kojoj imamo predstavnike na najvažnijem natjecanju u godini. Ponosan sam na svoje plivače i vjerujem kako ćemo od svih njih čuti još dobrih vijesti u budućnosti, izjavio je trener Kolarić.

44  MEDALJE

U Sisku je održano Regionalno prvenstvo (4. regija) Hrvatske, na kojem je u 25 metarskom bazenu nastupilo 109 natjecatelja iz 11 klubova, a plivalo se je u 16 pojedinačnih disciplina kategorije mlađih juniora, juniora i seniora. Pod vodstvom trenera  Antonije Šantek i Gorana Kolarića nastupilo je i 10 natjecatelja Čakovečkog plivačkog kluba: Tin Furdi, Adam Šinjori, Fran Kovačec, Sven Furdi, Ema Medved, Anja Tušek, Dora Horvat, Jana Slaviček, Marta Horvat i Vida Kolarić koji su osvojili 44 medalje i isplivali limite te izborili nastupe na nacionalnim završnicama. 

Medalje su osvojili: EMA MEDVED: 400 metara slobodno:srebra u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora, 100 metara leđno: zlata u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora, 400 metara mješovito: zlata u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora,800 metara slobodno: srebra u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora i 100 metara prsno: zlato u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora. TIN FURDI: 50 metara prsno: bronca u kategoriji juniora, 50 metara leđno: srebro u kategoriji juniora i seniora, 200 metara slobodno: zlato u kategoriji juniora i seniora,100 metara leđno:bronca u kategoriji juniora i seniora, 200 metara mješovito: zlato u kategoriji juniora i seniora. SVEN FURDI: 1500 metara slobodno: srebro u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora. FRAN KOVAČEC:100 metara prsno: bronca u kategoriji mlađih juniora. MARTA HORVAT:200 metara leđno: srebro u kategoriji seniora i zlato u kategoriji mlađih j juniora i juniora 100 metara mješovito: bronca u kategoriji mlađih juniora, 100 metara leđno: bronca u kategoriji mlađih juniora. VIDA KOLARIĆ: 400 metara mješovito: srebro u kategoriji mlađih juniora,a juniora i seniora. Adam Šinjori: 1oo metara leđno: srebro u kategoriji mlađih juniora, 100 metara leptir: bronca u kategoriji mlađih juniora, 200 metara leptir:bronca u kategoriji mlađih juniora.  ŠTAFETE: Plivači 4 x 50 metara slobodno: S. Furdi, T. Furdi, Kovačec, Šinjori – srebro u kategoriji juniora, 4 x 100 mješovito: srebro u kategoriji juniora. Plivačaic4 x 100 mješovito: M. Horvat, Tušek, Kolarić, Medved – bronca u kategoriji mlađih juniora.

Izvor: tj