Ostalo 30.04.2020. 08:37. Zadnja izmjena: 30.04.2020. 08:38.

Ponedjeljak, 4. svibnja

Čakovečki sportaši daruju krv

Zajednica sportskih udruga Čakovca zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Čakovečki sportaši daruju krv“. Dobrovoljno darivanje krvi bit će održano u

  • ponedjeljak, 4. svibnja 2020. od 10 do 14 sati u prostorima restorana Međimurske hiže u Čakovcu (Ljudevita Gaja 35 – bivši restoran Lovac)

Čakovečki sportaši su još jednom pozvani da pokažu svoju humanost i pošalju poruku kako su uvijek spremni pomoći pogotovo u situaciji nestašice krvi nekoliko krvnih grupa. Do sada su sportaši odradili četiri darivanja krvi, ali ovo je prva izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju na poziv Gradskog društva Crvenog križa organizira ZSU Čakovca.

Dobrovoljno davanje krvi s ciljem spašavanja ljudskih života je humani čin koji se zasniva na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti.

Za sve dobrovoljne darivatelje krvi osigurana je besplatna hrana i piće.

Molim sve kolegice i kolege, da sukladno mogućnostima, najave održavanje akcije u svojim medijima, a u ponedjeljka da medijski poprate akciju u Međimurskoj hiži.