Ostalo 07.11.2017. 13:48. Zadnja izmjena: 07.11.2017. 13:51.

Takasaki, Tokio

Cheerledersice Livi otputovale u Japan na 9. Svjetsko natjecanje u cheerleadingu

U ponedjeljak su Cheerledersice Livi odletjele za Tokio, Japan kako bi se natjecale na 9. Svjetskom natjecanju u cheerleadingu. Cheerleadersice Livi predstavljat će reprezentaciju Hrvatske na 9. Svjetskom cheerleading prvenstvu koje će se održati 11. i 12. studenoga u sport areni Takasaki, Tokio. Službena Svjetska prvenstva održavaju se svake druge godine u organizaciji IFC (International Fereration of Cheerleading). Pravo nastupa imaju samo nacionalne reprezentacije u juniorskoj i seniorskoj dobnoj kategoriji. Plesne kategorije su: Cheer Dance, Urban Cheer Dance, Cheer Dance Doubles, Cheerleading, Cheerleading Small Groups, Cheerleading Doubles.

Naše reprezentativke natječu se u tri kategorije:

1. Cheerleading Small Group Senior u sastavu: Sindy Bubek, Katarina Sklepić, Ana Marija Radošević, Gina Žvorc, Elena Božić

2. Cheer Dance Double Senior u sastavu: Sindy Bubek, Tena Stričak

3. Cheer Dance Junior u sastavu: Paula Horvat, Izabela Novaković

Očekuju ih tri nastupa pred sucima. U petak generalna proba, a u subotu i nedjelju natjecanje. Bodovi koje grupa osvoji u subotu i nedjelju se zbrajaju te će se na osnovu ukupnog broja bodova dobiti konačni poredak. Naše djevojke u nedjelju će imati podršku Hrvatskog veleposlanstva u Japanu na čelu sa veleposlanikom Draženom Hrastićem.
Svjetsko cheerleading prvenstvo možete pratiti uživo preko live streaming na web stranici prvenstva www.takasaki2017.com i na facebook stranici.

Izvor: Siniša Stričak