Ostalo 29.11.2016. 11:59.

I. A i B streljačka liga, 2. kolo

Članica čakovečkog Alzasa Natalija Kikelj Vugrinec postavila novi županijski rekord!

Iako se drugo kolo I. A hrvatske lige u gađanju zračnim oružjem ISSF programa trebalo održati u Zagrebu, odlukom Izvršnog odbora HSS-a, organizacija je povjerena SK-u Dalmacijacement iz Solina koji je uspješno organizirao natjecanje ovog vikenda.

U disciplini zračni pištolj za seniore održano je u subotu, a prvo mjesto osvojila je ekipa Osijek 1784 s postignutih 1711 krugova. Ekipa Alzasa iz Čakovca osvojila je drugo mjesto s postignuta 1684 kruga. Nakon drugog kola na tablici vodi Osijek 1784 s 20 bodova ispred ekipe Alzasa s osvojenih 17 bodova.

U disciplini zračni pištolj za seniorke u pojedinačnoj konkurenciji nastupila je Natalija Kikelj Vugrinec, članica Alzasa koja je uspjela postaviti novi županijski rekord od 368 krugova.

Natjecanje u disciplini zračna puška za seniorke i seniore održano je u nedjelju.

U disciplini zračna puška za seniorke nastupilo je šest ekipa, a prvo mjesto i u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement (Solin) s postignutih 1245,1 krugova. Ekipa Zelenbora iz Brezja osvojila je šesto mjesto s 1173,0 krugova. Nakon drugog kola, na tablici vodi ekipa Dalmacijecementa s 20 bodova, a ekipa Zelenbora je na šestom mjestu s osvojenih 12 bodova.

U disciplini zračna puška za seniore nastupilo je osam ekipa, a prvo mjesto i u ovom kolu osvojila je ekipa domaćina Dalmacijacement (Solin) s 1883,4 kruga. Ekipa Zelenbora osvojila je peto mjesto s 1801,8 krugova, a ekipa Slobode iz Mihovljana osmo mjesto s postignutih 1733,5 krugova. Nakon drugog kola na tablici vodi Dalmacijacement s osvojenih 20 bodova. Ekipa Zelenbora je na petom mjestu s 11 bodova, a Sloboda na osmom mjestu s osvojenih 6 bodova.

Treće kolo na rasporedu je 18. prosinca na streljani u Osijeku..

Natjecanje I. B hrvatske lige održano je na streljanama u Čakovcu, Karlovcu, Požegi i Zagrebu.

U disciplini zračna puška za seniore nastupilo je četrnaest ekipa, a prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa SD-a Trnje iz Zagreb s 1819,2 kruga. Ekipa Čakovec osvojila je peto mjesto s 1763,0 krugova, a ekipa Omladinca iz Mačkovca dvanaesto mjesto s postignutih 1672,2 kruga. Nakon drugog kola na tablici vodi Trnje s 33 boda. Ekipa Čakovca je na četvrtom mjestu s 27 bodova, a Omladinac na trinaestom mjestu s osvojenih 10 bodova.

U disciplini zračni pištolj za seniore nastupilo je sedam ekipa, a prvo mjesto osvojila Sloboda iz Mihovljana s 1639 postignutih krugova. Ekipa Mihovila iz Čakovca osvojila je treće mjesto s postignutih 1596 krugova. Nakon drugog kola na tablici vodi ekipa SD Gluhi iz Varaždina s 23 osvojena boda: Na drugom mjestu je ekipa Mihovila s istim brojem bodova, ali postignutih manje krugova, a ekipa Slobode je na trećem mjestu s osvojenih 20 bodova.

Treće kolo na rasporedu je 17. i 18. prosinca na streljanama u Čakovcu, Karlovcu, Osijeku i Zagrebu.