Ostalo 01.12.2018. 09:30. Zadnja izmjena: 01.12.2018. 09:30.

Plivanje

Članovi Čakovečkog plivačkog kluba uspješni u Zagrebu i u Zadru

  • Četiri odličja mladih Čakovčana

Na 46. izdanju Međunarodnog Grand Prix mitinga "Mladost 2018" nastupilo je 420 plivača i plivačica iz 33 kluba, a među njima i ekipa Čakovečkog plivačkog kluba koju su činili  Antonio Šantek, Tin Furdi, Adam Šinjori, Kaja Sabol, Gloria Požgaj, Ema Medved i Hannah Ereiz  pod vodstvom trenera Gorana Kolarića.

Mladi plivači ČPK-a osvojili su četiri medalje, a najuspješniji među njima je bio Tin Furdi koji je osvojio srebrne medalje u disciplini 100 metara slobodno i 50 metara slobodno, te brončanu medalju u disciplini 200 metara slobodno. Brončanu medalju osvojio je i Adam Šinjori u disciplini 200 metara leptir, dok je u disciplini 100 metara leptir bio četvrti. Antonio Šantek pak je isplivao limite i plasirao se na Prvenstvo Hrvatske.

- Nama tek slijede važna natjecanja, svi naši predstavnici pokazali su da im je forma u usponu, na visokoj razini, bio je očito zadovoljan trener Goran Kolarić. Za mlade Čakovčane nema odmora, 24.i 25. studenoga slijedi završna provjera u Vukovaru i na Regionalnom prvenstvu Hrvatske, sve pak to prije prvenstva Hrvatske u Rijeci koje će se održati od 21. do 23. prosinca.

  • Uspješni i u Zadru

Nakon uspjeha na Grand prix mitingu Mladosti u Zagrebu, plivači i plivačice ČPK-a bili su uspješni i na 10. jubilarnom međunarodnom mini Grand prix mitingu "Sveti Krševan" održanom u Zadru. Nastupilo je 495 plivača i plivačica, a među njima i 10 iz ČPK-a pod vodstvom trenera Leonarda Novaka.

Najzapaženiji nastup među mladima Čakovčanima imao je Matija Tropša, koji je u kategoriji kadeta osvojio dvije brončane medalje u disciplinama 100 i 200 metara leptir i time isplivao norme za nastup na Zimskom prvenstvu Hrvatske. Normu je isplivala i Vida Kolarić, a osim njih dvoje nastupili su i postigli dobre rezultate i: Sven Furdi, Borna Bičak, Anja Tušek, Haja Rapaić, Marta Horvat, Jessica/Elena Novak, Lucija Trupković i Meri Furdi. 

- Postignuti rezultati su u skladu s očekivanjima, naši su predstavnici 'odradili' u jakoj konkurenciji solidan posao. Onima koji su već ranije isplivali norme pridružili su se sada Tropša i Kolarić, tako da ćemo sada na zimskom prvenstvu Hrvatske imati jednu jaku, pravu ekspediciju, najveći broj sudionika do sada, rekao je trener Leonardo Novak po povratku iz Zadra.