Ostalo 02.10.2019. 08:36. Zadnja izmjena: 02.10.2019. 08:38.

Projekt

Dan otvorenih ulica u Čakovcu: Izniman odaziv pobjeda je organizatora

I stari i mladi, zaposleni i umirovljenici,  školarci i vrtićarci uživali su proteklog tjedna u sva tri međimurska grada u igri i rekreaciji na ulici. U sklopu Dana otvorenih ulica pod motom Pješači i bickliraj te bolesti preveniraj, ulice privremeno zatvorene za promet pretvorene su u igrališta. Nacionalna koordinatorica projekta Dan otvorenih ulica za Hrvatsku je liječnica Zavoda za javno zdravstvo naše Županije Renata Kutnjak Kiš,  koja je izrazila zadovoljstvo odazivom.

- Zahvaljujući suradnji s brojnim partnerima u sva tri grada uključio se veliki broj djece i odraslih osoba. Svi su uživali u brojnim aktivnostima koje smo za njih pripremili na ulicama zatvorenima za promet. 

Posebnost hrvatskog odnosno međimurskog uključivanja u ovaj projekt je bicklijada koja je povezala sva tri međimurska grada. Startala je iz Preloga, pa preko Murskog Središća do Čakovca. Sudionici biciklijade bili su međimurski zdravstveni djelatnici, zaposlenici Županijske bolnice, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinu, Doma zdravlja, policijski službenici, zaposlenici u javnim, državnim, regionalnim i lokalnim tijelima te članovi brojnih udruga. U sva tri grada organizirane su i male biciklijade za vrtićku i školsku djecu koja su uz pomoć djelatnika PU međimurske učila prometna pravila. Središnji dio Dana otvorenih ulica bio je održan u čakovečkoj Športskoj ulici u sklopu Sajma prevencije i sigurnosti na kojem su volonterke i volonteri pripremili različite aktivnosti. Program za najmlađe osmislili su studenti Učiteljskog fakulteta Odsjeka u Čakovcu pa su se vrtićarci i školarci mogli okušati u graničarima, igri školice, potezanju užeta, preskakanju gume te još nekoliko igara na ulici. Studentica 5. godine Vanesa Novak tom je prilikom izjavila kako je Dan otvorenih ulica omogućio studentima Učiteljskog fakulteta iskušavanje rada s djecom izvan školskih okvira. Svi sudionici pohvalili su angažman i organizaciju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. 

Izvor: tj