Ostalo 11.09.2017. 23:27. Zadnja izmjena: 11.09.2017. 23:28.

Sportska udruga „Zrinski“ Čakovec

Danijel Sabol državni prvak u elektroničkom pikadu

U okviru županijske Udruge slijepih djeluje i Sportska udruga „Zrinski“ Čakovec koja u svom radu i djelovanju postiže zapažene rezultate i uspjehe. Broji 10-ak aktivnih članova, natječe se u 1. ligi elektroničkog pikada gdje je na kraju prvenstva između 8 ekipa sudionica osvojila 6. mjesto. Daleko evidentniji rezultati postignuti su na 16. pojedinačnom državnom prvenstvu u elektroničkom pikadu, održanom u Premanturi kod Pule. U kategoriji slijepih i slabovidnih u muškoj i ženskoj kategoriji je nastupilo 70-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske.

U kategoriji slabovidnih osoba naslov državnog prvaka osvojio je Danijel Sabol, a predsjednik Udruge Nenad Štrek u istoj je kategoriji osvojio vrlo dobro 5. mjesto dok je u kategoriji slijepih Drago Andrašec bio je 11., a Ivan Cilar 18.

Natjecatelji Udruge koji treniraju jednom tjedno u prostorijama Udruge, Čakovec, Kralja Tomislava 34. posebno zahvaljuju odgovornima u Gradu Čakovcu na financijskoj pomoći da udruga može lakše djelovati, iako je nedostatak financijskih sredstava i dalje veliki problem. Predsjednik Udruge Nenad Štrek ovom je prigodom pozvao sve potencijalne i zainteresirane sponzore i dobre ljude da im pomognu u radu, svaka pomoć dobro je došla na čemu unaprijed zahvaljuje. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela predsjednika Štreka (098 134 8694).