Ostalo 12.12.2017. 06:32. Zadnja izmjena: 12.12.2017. 06:37.

Regionalno prvenstvo Hrvatske

Deset medalja Čakovečkog plivačkog kluba

U Sisku je ovih dana održano Regionalno prvenstvo, bila je to finalna provjera mlađih juniora, juniora i seniora prije Prvenstava Hrvatske. Na natjecanju klubova Regije IV nastupilo je stotinjak mladih plivača i plivačica, među njima i četiri članova Čakovečkog plivačkog kluba: Antonio Šantek, Tin Furdi, Filip Cvjetičanin i Adam Šinjori pod vodstvom trenera Gorana Kolarića. Osvojili su ukupno 10 medalja, od čega čak šest zlatnih. Trener Kolarić izrazio je veliko zadovoljstvo nastupom mladih plivača. - Samo plivači vide svoj napredak nakon kvalitetnih treninga, to je ono što ih motivira za daljnji rad, a svako bolje isplivano vrijeme dodatni im je poticaj za još veće zalaganje. Kao trenera me izrazito veseli kada kod njih vidim taj elan i siguran sam kako će u budućnosti biti još bolji, kazao je.

Najavio je i Prvenstvo Hrvatske u 25 metarskim bazenima koje će se od 21.- 23. prosinca održati u Rijeci. Za sada je šestero plivača ČPK-a osiguralo nastup: Kaja Sabol, Tin Furdi, Adam Šinjori, Ema Medved, Glorija Požgaj i Hannah Ereiz.

U Sisku su medalje osvojili: Antonio Šantek: 1. mjesto 50 metara leđno i 3. mjesto 200 metara leđno, Tin Furdi: 1. mjesta na 50 metara slobodno i 200 metara leđno, 2. mjesta na 100 metara leđno, 400 metara slobodno i 1500 metara slobodno, Adam Šinjori: 1. mjesta na 200 metara mješovito i 100 i 200 metara leptir.

U Sisku je održan i 13. miting „Sisak mali-Memorijal Mariana Vasilj“, organizator je bio PK Sisak Janaf, a nastupilo je 418 najmlađih plivačica i plivača iz 15 hrvatskih i slovenskih klubova. Među njima i osam plivačica i plivača ČPK-a: Meri Furdi, Sara Puklavec, Borna Bičak, Matija Tropša, Dominik Dukić, Roko Radek, Tin Janči i Mario Beliga pod vodstvom trenera Leonarda Novaka. U iznimno jakoj konkurenciji plivači ČPK-a, unatoč izostanku medalja, plivali su dobro i postigli isto tako dobre rezultate, te značajno poboljšali isplivana vremena.