Ostalo 26.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 10:49.

DESETEROSTRUKE PRVAKINJE KOD ŽUPANA

Ni 11. Hrvatski festival sportske rekreacije žena u Delnicama ove godine nije prošao bez novog uspjeha međimurskih rekreativki. Naime po deseti puta članice Međimurskog saveza „Sport za sve“, ekipa Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ iz Murskog Središća, uzele su titulu najboljih u Hrvatskoj, a jubilej je bio razlog i njihovog prijema kod župana Matije Posavca.

 

U malu vijećnicu Međimurske županije stiglo je 10 predstavnica ekipa koje su sudjelovale na državnom natjecanju žena, a s njima u pratnji Danica Korunić, predsjednica Međimurskog saveza „Sport za sve“, uz tajnika Marijana Vugrinčića i Valentina Šipuša, koje su uz župana dočekali njegova zamjenica Sandra Herman i pročelnik UO za društvene djelatnosti Branko Sušec. Jedan od najvećih uspjeha međimurske rekreacije ostvarile su sportašice Murskog Središća Natalija Brodar, Danica Frančić, Biserka Kozar, Darinka Krklec, Suzana Liklin, Marina Rajf, Nadica Trstenjak, Sanja Trstenjak – Jambrešić, Verica Trupković, uz voditeljicu ekipe Anicu Varga.

 

To je uspješna ekipa, jedina u zemlji koja se može pohvaliti s ukupno čak deset naslova prvaka, od jedanaest mogućih. Tako su Međimurke opet pokazale da istovjetni uspjesi prijašnjih godina nisu bili slučajni, već je to plod dugotrajnog i kvalitetnog rada, kako rekreativnih udruga tako i Međimurskog saveza „Sport za sve“. Njihov trud i kontinuitet pohvalio je župan Posavec te naglasio da su međimurske rekreativke postale naši ambasadori koji promiču rekreaciju kao svakodnevnu naviku i način života. Time su, smatra, uz kontinuitet u radu i vrhunskim rezultatima, svim našim sugrađanima približile kretanje i dobrobiti rekreativnog oblika tjelovježbe. Spomenimo ujedno kako je na ovogodišnjem festivalu nastupilo 25 ekipa iz cijele Hrvatske, a sudjelovalo je čak pet međimurskih, pa je tako i Udruga žena Strahoninec bila odlična treća, USR Sport za sve Mala Subotica peta, USR Sport za sve Šenkovec sedma te UŽ Dunjkovec osma.

 

Sve rekreativke sada će se okupiti na stručnoj konferenciji „Sportskom rekeacijom ususret zdravlju“, koja će se u petak i subotu u Hotelu Park u Čakovcu održati u organizaciji hrvatskog i međimurskog saveza te uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, Međimurske županije i Grada Čakovca.

Izvor: 3161