Ostalo 29.08.2019. 13:08. Zadnja izmjena: 29.08.2019. 13:11.

Rekreacija

Druženje umirovljenika: Mačkovečka 'mladež' na sportskim terenima

Na sportskom terenu i u društvenom domu u Mačkovcu nedavno je održano druženje članova Podružnice umirovljenika Mačkovec. Tradicija je to koju umirovljenici s područja Mačkovca, Žiškovca i Slemenica njeguju već pet godina.

- Ovo nam je postalo tradicionalno druženje. U šali znam reći je to okupljanje mačkovečke mladeži. Jako smo zadovoljni ovogodišnjim odazivom. Došlo je 118 članova. Brojka nas jako veseli, to pokazuje da se ljudi vole družiti, da imaju povjerenja u našu Udrugu, a za to nisu zaslužni samo predsjednik i presjedništvo, nego svi članovi koji se aktivno uključuju. Družimo se na tjednoj bazi. Muški kartaju i igraju šah u petak, a za žene je rezervirana srijeda. Druženja se ne preskaču, bilo sunce, kiša ili snijeg. Mačkovec je jedna 'zdrava' sredina i to moramo njegovati, komentira tajnik mačkovečke Udruge Vladimir Jambor.

Organizirano je natjecanje i to u sedam disciplina – muški i žene odmjerili su snage u visećoj kuglani i pikadu, žene su se natjecale u bacanju kolutova i košarci, a muški u streljaštvu. U visećoj kuglani najbolji su bili Vesna Hajdinjak i Vladimir Jambor. Drugo mjesto zauzela je Božića Faić, a treće Verica Lesjak, dok su od muškaraca jednako uspješni bili Stjepan Ciglarić i Franjo Šardi. Đurđa Balog, Đurđa Čeh i Spomenka Čeh bile su najspretnije u bacanju pikado strelica, a u istoj su se kategoriji istaknuli i Stjepan Ciglarić, Josip Hren i Ivan Strahija. Bacanje koltova najbolje je za rukom pošlo Biserki Pintarić. Marija Korent primila je prizanje za drugo mjesto, a Spomenka Novak za treće.

U bacanju loptica u koš, odnosno košarci, najspretnijom se pokazala Ana Strahija. U napetoj završnici nadvladala je Đurđicu Čeh, dok je treće mjesto upisala Nadica Ciglarić. Gađanje zračnom puškom kategorija je u kojoj je najoštrije oko pokazao Mladen Novak. Slijedili su ga Ladislav Novak i Zlatko Krištofić.

Po završetku sportskog natjecanja uslijedila je podjela priznanja i zahvalnica, a organizatori su pripremili i bogatu tombolu te živu glazbu. Veselo druženje odužilo se do ranih jutarnjih sati.

- Na nogama smo bili od tri popodne do tri ujutro. Pa gdje toga ima osim u Mačkovcu?, našalio se V. Jambor.