Ostalo 30.05.2018. 08:24. Zadnja izmjena: 30.05.2018. 08:25.

Pucanje pištoljem

Ekipa SD Mihovil - 1 najbolja na Kupu Grada Čakovca

Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca u subotu, 26. svibnja bilo je domaćin i organizator trećeg po redu "Kupa Grada Čakovca", natjecanja u pucanju 9 mm pištoljem na metu udaljenu 25 metara. U sportskom parku na gradskoj streljani pucalo je 45 strijelaca i po prvi puta pet žena u zasebnoj konkurenciji. Svi sudionici odmjerili su snage pucajući u metu R50 u tri serije po 10 hitaca. Vremensko ograničenje po seriji bilo je sedam minuta. Nakon nekoliko sati pucanja najboljom ekipom u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa SD „Mihovil - 1“ koja je u sastavu Vjeran Horvat, Antun Grošanić i Antun Ladić postigla 785 krugova. Druga je bila ekipa SK „LAS“ iz Zagreba sa 771 krugova, a treća je bila ekipa SD „Mihovil - 2“  sa 754 kruga. 

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Bruno Zrnetić član SK „Las“ iz Zagreba sa 271 postignutim krugom. Drugo mjesto osvojio je Antun Grošanić, član SD „Mihovil“ iz Čakovca, sa 269 postignutih krugova dok je treće mjesto pripalo Ivici Takaču iz SK „Alzas“ iz Čakovca s postignuta 268 kruga. 

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Marija Horvat, članica IPA Međimurje s postignuta 245 kruga, druga je bila Gordana Štefinec, članica IPA Međimurje s postignutim 241 krugom dok je treća bila Natalija Kikelj Vugrinec. članica SK „Alzas“ sa 225 postignuta kruga.

Medalje i pehare najboljim ekipama i pojedincima podijelio je Jurica Horvat, predsjednik Gradskog vijeća grada Čakovca koji je pohvalio ideju i organizaciju turnira. Predsjednik SD „Mihovil“  Vjeran Horvat najavio je kako će se Kup Grada Čakovca zasigurno održati i iduće godine.

Izvor: G.A.B.