Ostalo 28.05.2019. 13:45. Zadnja izmjena: 28.05.2019. 13:46.

Karate

EUROCUP, AUSTRIJA: Globusovci odlični i na međunarodnoj sceni

Karatisti čakovečkog Globusa, osim u Hrvatskoj, sve bolje rezultate postižu i u na međunarodnim natjecanjima. Naime, u Zell Am Seeu nedavno je održan tradicionalni Eurocup na kojem je nastupilo 1 024 natjecatelja iz 129 klubova i 19 država, a članovi Globusa bili su odlični u izrazito jakoj konkurenciji. Osvojili su pet zlata u pojedinačnom dijelu natjecanja i dvije ekipne bronce. Ti rezultati bili su dovoljni za 2. mjesto u ukupnom poretku odmah do reprezentacije Danske. Rezultat u Austriji bio bi još bolji, ali je u polufinalnom ekipnom meču, propustom suca, diskvalificiran natjecatelj Globusa, zbog toga što je protivnik sam sebi nezgodno ozlijedio ruku. Trener naših karatista Dejan Slukić po povratku u domovinu nije krio zadovoljstvo napravljenim u Austriji: ”I u Hrvatskoj postoji jaka konkurencija, ali nam međunarodni turniri daju priliku da vidimo kako se radi i trenira u drugim državama.

Po svemu viđenom i pokazanom na borilištu možemo zaključiti kako se uspješno nosimo s drugima. To potvrđuje kvalitetu rada u našem pogonu, ali i talent kojeg pokazuju naši članovi. No, bez marljivog truda i stručnosti trenera sav talent ne bi značio puno" izjavio je Slukić i dodao kako zgusnuti raspored natjecanja Globusovce drži u visokoj razini forme. "Ne prođe vikend, a da ne sudjelujemo na nekom natjecanju. To je naporno i ostavlja umor kod sportaša, ali s druge strane podiže našu razinu spremnosti na viši nivo" dodao je Slukić i pohvalio angažman i strpljivost natjecatelja i trenera. Za mjesec dan Globusovci će ponovo sudjelovati na turniru u Austriji, tada će posjetiti Mozartov grad, Salzburg. 

  • Zlata su osvojili: Aida Trstenjak, Sven Strahija, Nikola Topličanec, Laura Strahija u Open kategoriji uz novčanu nagradu te Sven Strahija u Open kategoriji uz novčanu nagradu.
  • Ekipne bronce osvojile su kadetkinje u borbama (Ana Filipović, Sara Novak, Leona Gulija) kao i kadeti, također u borbama (Lovro Farkaš, Josip Slukić, Nikola i Kristian Topličanec).

Izvor: tj