Ostalo 28.01.2016. 08:20. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Sportaši i momčadi Grada Čakovca

Filip Ude, Iva Mekovec, kuglači i tenisačice proglašeni najboljima u 2015. godini

U Zajednici sportova Grada Čakovca i ove su godine odlično, u reprezentativnom zdanju zgrade Scheier Čakovec, organizirali tradicionalnu svečanost proglašenja najboljih sportaša i momčadi za 2015.godinu.Velikom broju uzvanika, sportaša i sportskih djelatnika među kojima su bili i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić, obratio se je domaćin svečanosti predsjednik Zajednice sportova Grada Čakovca Bojan Ružić. Spomenuo je niz odličnih rezultata čakovečkih sportaša tijekom protekle godine, spomenuo je i probleme čakovečkog sporta, zahvalio posebno odgovornima Grada Čakovca na razumijevanju za probleme sportaša i sporta, a najavio je i realne planove i mogućnosti u olimpijskoj 2016.godini. Jer u međimurskom i čakovečkom sportu niz je mladih talenata, to treba iskoristiti i iskoristit će se.
Izbor najboljih sportaša i momčadi 2015.godini na temelju prethodnih nominacija izvršili su glasovanjem članovi Izvršnog odbora Zajednice sportova Čakovca i sportski novinari.
Za najboljeg sportaša Grada Čakovca u 2015.godini proglašen je član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec FILIP UDE. Osvojio je 1.mjesta na državnom prvenstvu u višeboju, tlu, karikama i ručama, 2.mjesta na konju s hvataljkama i preči, kandidat je za OI-u Riu, osvojio je i niz naslova u SK-u.
Za najbolju sportašicu Grada Čakovca za 2015.godinu proglašena je IVA MEKOVEC, članica Tenis kluba Franjo Punčec Čakovec. Pobjednica profesionalnih ITF turnira na Bolu i Antalyji, ranking karijere je 328.mjesto svjetske WTA rang liste.
Najboljom momčadi Grada Čakovca za 2015.godinu proglašena je seniorska momčad KUGLAČKOG KLUBA ŽELJEZNIČAR ČAKOVEC. Osvojila je 1.mjesto u 2.ligi i plasman u 1.ligu.
Najboljom ekipom Grada Čakovca za 2015.godinu proglašena je seniorska ekipa TENIS KLUBA FRANJO PUNČEC ČAKOVEC - ekipne vice prvakinje Hrvatske. 
Proglašen je i najbolji par, štafeta, posada - to su par MATIJA VIKERT i IGOR KOLARIĆ, članovi Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec.

Dodijeljena priznanja

Dodijeljena su priznanja za ostvarene rezultate u sportu invalida. Primili su ih Igor Štefičar iz Atletskog kluba Međimurje Čakovec i Nino Baša iz Stolnoteniskog kluba Sloboda Mihovljan, a prema tradiciji priznanja su primili i mladi perspektivni sportaši: Teo Keškeš i Kristijan Topličanec /Karate klub Globus Čakovec/,Teja Ivačić, Tena Horvat i Melani Balić /Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec/, Igor Kolarić /Kuglački klub Željezničar Čakovec/, Lea Ružić i Sabina Hegeduš /Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan Čakovec/, Jurta-Egon Juranić /Rukometni klub Čakovec/, Leon Horvat /Kickboxing klub 300 Čakovec/, Borna Vadlja i Luka Črep /Badmintonski klub Međimurje Čakovec/, te Lucija Đaković, Filip Vučelnik i Lovro Žbulj /Atletski klub Međimurje Čakovec/. 
U ime nagrađenih zahvalila je Iva Mekovec, a prisutnima se je biranim riječima obratio, a najboljima čestitao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je s Bojanom Ružićem dijelio priznanja. Program je profesionalno vodio Dean Buvač, u kulturnom dijelu programa sudjelovali su mladi Muzičke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, a veliki pljesak dobio je čakovečki i međimurski sportski veteran Branko Grabar, nekad poznati sportski djelatnik, sportaš i reprezentativac u odbojci, poznati sportski koji se je posebno obratio mladim sportašima i poželio im mnogo daljnjih uspjeha.

Nominirani sportaši i sportašice