Ostalo 16.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Filip Ude je spreman

Za nekoliko dana Hydro arena u Glasgowu ugostiti će najbolje svjetske gimnastičare koji će na 47. SP tražiti svoj put za Rio. Najboljih 8 ekipa te pobjednici na spravama idu direktno u Rio, a višebojci koji prođu višeboj u kvoti , nastupiti ce na višebojskim kvalifikacijama u travnju 2016.

Hrvatska delegacija u svom sastavu dakako ima i našeg Filipa Udea koji kreće u lov po svoju treću olimpijsku vizu. Glavni zadatak je dobro odraditi višeboj, ali i pokušati izboriti olimpijadu odmah osvajanjem medalje na konju. To neće biti nimalo lak zadatak jer se očekuje da će u kvalifikacijama nastupiti preko 200 natjecatelja na konju, a među njima i odlični hrvatski konjanik Robert Seligman samo je dio vrhunskih sportaša sa istim ciljem.

Uzmemo li u obzir imena koja dolaze, jedno je sigurno- put do Olimpa nikad nije bio teži, a borba ce biti baš za Ovo SP zadnje je u ovom formatu, jer ce se već za Tokyo primjenjivati nova,nadamo se da za naše sportaše i bolja i pravednija pravila. No jos ovaj puta za Filipa sve po starom- prvo višeboj, a onda pokušati i sklopu višeboja odraditi i konja na vrlo visokoj razini. Vježba na konju je spremna, višeboj stabilan.  Sva četiri višebojska pripremna  natjecanja Filip je odradio bez pada, što daje određenu sigurnost, kao i uspješno savladane klvalifikacije za Peking i London. Kakav je osjećaj po treći puta kretati na oimpijski put:

- Nadam se da će biti treća sreća, te da osvojim ono za što krvavo treniram dva puta dnevno već vise od 20 godina. Puno smo radili, pripremali se analizirali, no sada osjećamo neku posebnu energiju. Glavni cilj je po treći puta se plasirati. Nadam se da ću već u prvom pokušaju (na konju s hv), ali i višeboj je na visokoj razini. Htio bih izbjeći  viešbojske kvalifikacije u proljeće jer onda će mi ostati manje vremena za konja. Potpuno sam spreman i nadam se da će sve proteći kako treba. Molim sve međimurce da drže palčeve 26.10 ujutro jer onda će se znati da li sam u finalu konja i kako je prošao višeboj – kaže Filip koji je odlično pripremljen funkcionalno i psihološki. 

- Spremni putujemo na kvalifikacije. Želja nam je da podršku koju imamo i osjećamo, pretvorimo u još jednu pobjedu međimurskog sporta, te da se po  treći puta plasiramo na olimpijske igre i učinimo naše Međimurce ponosnim na nas - kaže sportski direktor kluba M. Zadravec Macan Mario Vukoja.  (al)

Izvor: 3155