Ostalo 20.03.2017. 07:09. Zadnja izmjena: 20.03.2017. 07:15.

Gimnastika

Filip Ude osvojio treće mjesto na natjecanju Svjetskog kupa

U gimnastičkom centru glavnog grada Ažerbejđana Bakuu održano je natjecanje Svjetskog kupa na kojem je u vježbi konja s hvataljkama nastupio i naš „srebrni olimpijac“ Čakovčanin FILIP UDE. Uz njega su nastupili svi najbolji svjetski vježbači u ovoj disciplini, Filip ude se je u finale plasirao kao 4. u kvalifikacijama (14666 bodova).

U finalu je bilo još bolje - s ocjenom 15200 bodova Filip je osvojio odlično 3. mjesto te dokazao da je još uvijek u svjetskom vrhu. 1. mjesto s 15400 bodova osvojio jer Kinez Weng, a drugi je bio Mađar Berki s 15266 bodova.

- Odlučili smo se za vježbu kao i u kvalifikacijama, jer je cilj da do EP Filip stekne samopouzdanje, a to ćemo dobiti samo s dovoljnim brojem odrađenih vježbi na natjecanjima. Na idućem, SK U Dohi ćemo u kvalifikacije ići s istom vježbom, a u eventualnom finalu isprobat ćemo najjaču vježbu s kojom ćemo napadati europsku i svjetsku medalju, rekao nam je trener Igor Krijažimski, a nadovezao se je Filip:

- Zadovoljan sam. Nakon neuspjeha na OI trebalo je stisnuti zube i okrenuti novu stranicu, doći na prvi turnir i pokazati i dokazati prvenstveno sebi da mogu. Sada sam siguran da ne samo da mogu, nego i da hoću korak po korak graditi priču na natjecanjima Svjetskog kupa, prvenstva Hrvatske, Europskog i Svjetskog prvenstva. Svakom ću od tih natjecanja pristupiti s istim motivom – odraditi ga najbolje što mogu, prvenstveno bez pada, završio je Filip.