Ostalo 12.04.2018. 12:17. Zadnja izmjena: 12.04.2018. 12:23.

Tenis

Franji Punčecu svjetsko posthumno priznanje

Za vrijeme održavanja Davis Cup susreta prošlog vikenda u Varaždinu, između Hrvatske i Kazahstana, održana je prigodna svečanost na kojoj je ITF (Svjetska teniska federacija) uručila posthumno priznanje Franji Punčecu koje su predsjedniku kluba Josipu Saboleku uručili predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković i ITF posebni izaslanik Anton Yuspa. Ovu nagradu dobivaju igrači koji su u prošlosti i sada nastupali za svoju zemlju barem 20 puta u formatu igranja kod kuće i u gostima ili 50 puta na bilo kojem stupnju igranja u svojoj karijeri.

  • Franjo Punčec je za Davis cup reprezentaciju ondašnje Jugoslavije igrao 26 puta i vodio je do 1. mjesta tadašnje europske zone. Bio je 4. tenisač na svjetskoj rang listi, jedan od najboljih hrvatskih sportaša 20. stoljeća, dva put polufinalist Wimbledona, jednom Roland Garrosa. Prestižno priznanje od hrvatskih tenisača primili su do sada i Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić i Marin Čilić.

U čakovečkom klubu ponosni su što nose ime svog sugrađana, ponajboljeg hrvatskog i najboljeg međimurskog sportaša 20. stoljeća, čije ime nosi i jedna čakovečka ulica, također i najviše županijsko sportsko priznanje.