Ostalo 06.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

GIMNASTIKA – FILIP UDE DRUGI U LJUBLJANI

Na trećoj ovogodišnjoj etapi Svjetskog kupa, održanoj u novoj sportskoj dvorani „Stožice“ u Ljubljani, nastupio je i naš Filip Ude, svjetski viceprvak na konju s hvataljkama. U vrlo jakoj konkurenciji (Seligman, Bertoncelj, Tommasone, Truyes, Sellathurai, Hidvegi...) Filip je tražio potvrdu forme pred skori nastup na Europskom prvenstvu u francuskom Montpelliaru. Ušao je u finale vježbe konja s hvataljkama s drugom ocjenom (15.000 – 6.2), u finalu je potvrdio 2.mjesto. Iako je išao s težom vježbom /6,7/ greška na elementu Wugonian (raširio noge)odnijela mu je pola boda i 1.mjesto s 15.175 bodova bio je drugi, prvi je bio Ukrajinac Oleg Verniaev s 15.275 bodova. U Filipovom stožeru svi su bili zadovoljni provjerom, Filip također.

 

“Ovo natjecanje za nas je vrlo važno, to je bila zadnja provjera pred EP i željeli smo napraviti modelno situacijsko natjecanje. Jako som zadovoljni Filipovim nastupom i ovaj zadnji tjedan pred EP želimo to iskoristiti za podizanje forme“,rekao nam je trener Igor Kriajimski, dok se je sportski direktor čakovečkog GK Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja nadovezao: “Filipu je ovo treće natjecanje ove godine, prva dva bila su višebojska, kao priprema za Svjetsko prvenstvo, te smo nakon toga i totalno drugačije pripreme krenuli u pripremu vježbe na konju s hvataljkama za EP. Za sada sve ide po planu, nadamo se da nas ozljede neće ometati te da ćemo na EP biti u top formi“. Nadamo se i mi i s nestrpljenjem očekujemo Filipov nastup.


U Ljubljani je svoj prvi nastup nakon ozljede imala Tijana Tkalčec u vježbi preskoka bila je 10 s 13.200 bodova, a nastupila je i mlada Stela Petran u vježbi na gredi-osvojila je 24. mjesto s 11.100 bodova, a u vježbi na parteru 20.mjesto s 11.700 osvojenih bodova.

Izvor: 3128