Ostalo 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

GIMNASTIKA – FILIP UDE NIJE USPIO

U francuskom Montpellieru je održano Europsko prvenstvo u gimnastici na kojem je u brojnom sastavu nastupila uspješno i hrvatska reprezentacija. U kojoj je bio i naš srebrni olimpijac Filip Ude koji je uoči nastupa najavio „pohod“ na zlatno odličje u vježbi konja s hvataljkama.


Nažalost na najavama je ostalo, Filip u kvalifikacijama u sredini vježbe naspindlu pao s konja i završio svoj nastup na 46.mjestu s 13.433 boda. Ruke su mi otkazale, kao da sam imao 100 kilograma dok sam se vrtio, kamo gode sam krenuo po konju nije išlo, kazao je Ude i dodao: Ostao sam bez snage, vrtjelo mi se je kada sam prilazio konju, mislio sam da ću se onesvijestiti. Ta „Gymnova“, mrzim je, ništa mi ovdje nije išlo kao ni pred 3 godine i to baš sada kada sam htio popraviti dojam. Došao sam osvojiti zlato, nije me sram to ponoviti, u četvrtak sam se međutim osjećao kao da 3 mjeseca nisam trenirao. Kao da sam upao u živo blato, nisam mogao ni ruke držati, psihički sam se uništio, valjda od te odbojnosti prema Gumnova konju“


Treba se međutim brzo oporaviti na jesen je na istom konju SP U Glasgowu, to su i kvalifikacije za Olimpijske igre.


Filip Ude kaže: Prvo moram sa trenerom napraviti analizu nastupa na EP, možda mi nije trebao prije toga nastup na SK u Ljubljani. Nisam se dovoljno odmorio, na konju kakav je bio ovdje trenirao sam tek 5 dana, a meni to nije dosta, za prilagodbu mi treba 2-3 tjedna. Cijelu sam zimu radio višeboj, pa sam se morao prešaltati na konja i eto pao sam. Iskreno, nisam jako razočaran, unutra sam miran, ne zabrinjava me sve ovo. Znam da me čeka krvav posao, ali ja cijeli život radim krvavo, pa ću i to preživjeti. U Glasgowu slijedi bolji nastup i nova pozitivna priča, budite sigurni u to, bio je iskren i realan kao i uvijek do sada naš Filip Ude.

 

Sigurni smo, Filip nas nikad nije razočarao, neće ni sada. 

Izvor: 3129