Ostalo 01.03.2019. 13:12. Zadnja izmjena: 01.03.2019. 13:13.

Karate

Globusu 15 medalja iz Grobničana i Tuzle

Karatisti Globusa iz Čakovca/Male Subotice nedavno su nastupili na 7. Grobničan kupu i u konkurenciji 612 natjecatelja iz 56 klubova osvojili 7 zlata iz 7 finala te jednu broncu. S osvojenih sedam zlata KK Globus je bio najuspješniji klub u borbama i drugi u ukupnom poretku. Zlatne medalje za KK Globus u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Petar Slukić, Sven Strahija (2 zlata), Ema Marčec i Nikola Topličanec, dok su u ekipnoj konkurenciji najbolji bili u kategoriji učenice borbe (Aida Trstenjak, Laura Strahija i Noeli Karlović iz KK Kastav) te u kategoriji mlađih kadeta borbe (Nikola Topličanec, Sven Strahija i David Milinović iz KK Opatija). Brončanu medalju osvojila je Laura Strahija. Natjecatelje je na turniru u Grobničanu vodio trener Dejan Slukić.

Drugi dio ekipe nastupio je na jakom međunarodnom turniru Valentinovo u Tuzli, gdje je nastupilo 937 natjecatelja iz 96 klubova i 7 država. Četiri natjecatelja KK-a Globus postigla su odličan uspjeh osvojivši čak 7 medalja u vrlo teškoj konkurenciji (2 zlata, 3 srebra i 2 bronce). Medalje su osvojili Lovro Farkaš (1 zlato, 1 srebro), Sara Novak (1 zlato, 1 srebro), Kristian Topličanec (1 srebro, 1 bronca) i Ana Filipović (1 bronca). Natjecatelje je na turniru u Tuzli vodio trener Mladen Vizinger.

Najuspješniji i u Ivanić Gradu

Na 31. međunarodnom kupu Mladosti u Ivanić Gradu karatisti Globusa bili su uvjerljivo najbolji jer su ostvarili plasman u čak 12 finala gdje su svih 12 i pobijedili. Tome su dodali i jednu brončanu medalju i postali najuspješniji klub na turniru. Zlatne medalje za Karate klub Globus osvojili su Petar Slukić, Aida Trstenjak, Laura Strahija, Sven Strahija, Ema Marčec (2 zlata), Emily Beti, Nikola Topličanec, Lovro Farkaš, Sara Novak, Kristian Topličanec i Josip Slukić, dok je Aida zlatnoj pridodala još jednu brončanu medalju. Natjecatelje su na turniru vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić, a sudili su Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović.

Izvor: np