Ostalo 29.09.2018. 14:02. Zadnja izmjena: 29.09.2018. 14:04.

Škole

Hrvatski olimpijski dan obilježen i u Čakovcu

Čakovečke predškolske i osnovnoškolske ustanove aktivno su se pridružile obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana pa je tako Čakovec i ove godine zahvaljujući tome ispunio cilj ove sada već tradicionalne i sve popularnije manifestacije - razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnim uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima i sportom, te edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju. Svi sudionici Hrvatskog olimpijskog dana imali su na sebi bijelu majicu, bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

Djeca, oni najmlađi iz Dječjih vrtića Cipelica, Crvčak, Vjeverica, Pirgo i Zvjezdica bila su uključena u ovu manifestaciju koja se kontinuirano već više od deset godina, a sve aktivnosti odrađene su uz pomoć entuzijasta Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec. Ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Gordana Šoltić-Siladi bila je izuzetno zadovoljna „učinkom“ najmlađih na manifestaciji, a trenerica čakovečkog GK-a Zadravec Marijan Macan Tanja Mesarić-Novak istaknula je kako je cilj zainteresirati što veći broj najmlađih baviti se sportom. U 1. osnovnoj školi Čakovec hrvatski olimpijski dan obilježen je tradicionalnim pješačenjem do izletišta Hozjan u Mačkovcu, gdje su imali susret s vršnjacima OŠ-e Šenkovec, sudjelovalo je preko 600 učenika od 2.-8. razreda.

U 2. osnovnoj školi Čakovec organizirana su natjecanja u nogometu,košarci, štafetnim igrama, stolnom tenisu,odbojci badmintonu,a odigrana je i revijalna utakmica učenika s učiteljima. U 3.osnovnoj školi Čakovec i Centru za odgoj i obrazovanje  svi učenici zajedno s razrednicima pod vodstvom profesora TZK-e održali su zajedničko izvođenje pripremnih vježbi na nogometnom terenu. Na kraju treba posebno naglasiti i istaći da velike zasluge oko organizacije ove manifestacije idu i na adresu Zajednice sportova Grada Čakovca.