Ostalo 17.09.2020. 08:18. Zadnja izmjena: 17.09.2020. 08:19.

Kuglanje

I. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Samo bod u startu

Protekle subote počelo je natjecanje u I. hrvatskoj kuglačkoj ligi, a u I. kolu čakovečki je Željezničar bio domaćin ekipi Poštara iz Splita, povratnicima u I. ligu. Upravo zato se očekivalo da će Željezničar u startu osvojiti oba boda. Zbog loše igre u tome nisu uspjeli. Na kraju su sretni bili i s jednim bodom jer su vrlo lako mogli ostati i bez toga, a utakmica je završila neriješeno 4:4 zahvaljujući osvojena četiri pojedinačna poena. Kada ne ostvariš pobjedu na domaćoj kuglani, a gost ti sruši 3.317 čunjeva, onda se to ne može nazvati nikako drugačije nego katastrofalnim nastupom. Nikada u šest sezona, koliko je Željezničar sudjelovao u I. ligi, nisu postigli slabiji momčadski rezultat (3.284 čunja), zbog čega se i taj jedan bod može nazvati srećom.

Najbolji pojedinac susreta Predrag Turk otvorio je utakmicu s odličnih 614 čunjeva, dok je drugi poen osvojio debitant Josip Filajdić (538), koji je nakon toga rezultatski padao. Tako je Željezničar poveo 2:0, ali je u drugom bloku počela agonija.

Franjo Gosarić (567) uspio je osvojiti i treći poen za domaće, ali su zato dvojica na četvrtoj poziciji u momčadi Željezničara odigrali nedisciplinirano i došli do trećeligaških 506, što je gostima omogućilo dolazak na samo 11 čunjeva razlike i dalo im dodatnu motivaciju. U zadnjem bloku pobjedu je trebalo sačuvati ukupnim brojem čunjeva, ali ne samo da se u tome nije uspjelo, već su veći dio do završetka utakmice domaćini strepili hoće li uspjeti osvojiti i jedan bod. Uspjeli su - zahvaljujući poenu Zorana Jagića (537) koji je također igrao daleko od viđenog na treninzima: 33 čunja na kraju su ostala u korist gostiju pa ni četiri pojedinačna poena domaćina nisu bila dovoljna za ništa više od neriješenih 4:4. U subotu, 19. rujna ide se u Bjelovar odakle se i s mnogo boljim rezultatima Željezničar - u pravilu - vraćao praznih ruku.

Izvor: A. Crnčec