Ostalo 02.10.2020. 08:16. Zadnja izmjena: 02.10.2020. 08:16.

Kuglanje

I. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Senzacionalna pobjeda Željezničara

S dosta su respekta prema protivniku u III. kolu I. hrvatske kuglačke lige iz Željezničara govorili o Zadru, ekipi slavne prošlosti, ali i ekipi koja je u prva dva kola ovogodišnjeg prvenstva odigrala odlične utakmice. Zbog toga je maksimalna 8:0 pobjeda protiv ovog uglednog protivnika zaista senzacionalna. Po prvi puta ove sezone Željezničar je mogao nastupiti u gotovo najjačem sastavu, izostao je samo ozlijeđeni Mikac. To je vjerojatno u ekipi Željezničara dovelo do dodatnog samopouzdanja pa su u utakmicu krenuli vrlo dobro od samog početka.

U prvom bloku nije bilo sumnje u poen Predraga Turka, najboljeg kuglača Željezničara ove sezone, a on je to potvrdio i novom šestotkom, srušivši 602 čunja. U tom prvom bloku daleko veću borbu vodio je Luka Požega kojemu je protivnik bio iskusni i vrlo dobri kuglač Marijo Baljak. Požega je na kraju ipak uspio osvojiti poen za 9 čunjeva srušivši 571 čunj, a vodstvo 2:0 bio je novi motiv za slijedeće kuglače. U drugom bloku najviše se strahovalo, ali je Franjo Gosarić (590) odigrao onako kako bi ga češće voljeli gledati, dok je iznenađenje u sastavu Bojan Košak (566) također opravdao povjerenje trenera pa je nakon dva bloka bilo neočekivano visokih 4:0 za Željezničar i uz neočekivano veliku razliku u čunjevima, 126.

Tako je prije zadnjeg bloka bio osiguran najmanje bod, a na posljednjim kuglačima je bilo osigurati i drugi. Nisu najbolje krenuli, ali je sve s vremenom došlo na svoje tako da su Tomislav Tvarog (563) i kombinacija Zoran Jagić (259) i Igor Ružić (289) također na kraju osvojili poene pa je utakmica završila s maksimalnom 8:0 pobjedom, uz 138 čunjeva razlike. Prava je šteta što nastupa dvotjedna pauza jer je forma očito u uzlazu, a pogled na tablicu nikad nije bio ljepši.

  • Za dva tjedna Željezničar gostuje u Zagrebu kod Grmoščice koja je izuzetno negostoljubiv domaćin.

Poredak, odnosno tablica, nalazi se u tiskanom izdanju lista Međimurje.

III. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

Ovog vikenda započinje prvenstvo i za ostale međimurske ekipe. Svi su članovi III. hrvatske kuglačke lige, a već prvo kolo donosi međusobni susret čakovečkog Zanatlije i druge ekipe Željezničara. Prosvjetar je u prvom kolu slobodan, a Dubravčan iz Donje Dubrave domaćin je koprivničkom Željezničaru. 

Izvor: A. Crnčec