Ostalo 27.09.2020. 08:15. Zadnja izmjena: 27.09.2020. 08:15.

Šah

I. KADETSKA LIGA: Kadeti Stridona najbolji

Prva kadetska liga centar okupila je devet najboljih ekipa sa sjeverozapada Hrvatske. Liga je odigrana u tri kruga, a domaćini su bili Sesvete, Sveta Nedelja i Đurđevac. Nakon osam napetih kola, kadeti Stridona iz Štrigove uvjerljivo su osvojili prvo mjesto i izborili nastup na završnici pobjednika kadetskih liga. Stridon je bio prvi rejting favorit lige i opravdali su očekivanja skupivši 14 meč bodova i 25 pojedinačnih bodova. Ostvarili su 7 uzastopnih pobjeda i poraz u posljednjem kolu kada je već pitanje prvaka lige bilo riješeno. Drugo mjesto osvojila je ekipa Podravke iz Koprivnice s 13 meč bodova, a treće mjesto osvojili su kadeti Sesveta s 12 meč bodova.

Za Stridon su igrali: Damian Vucenovic (5/7), Ivor Colev (6/8), Bartol Perko (7,5/8), Max Poljan (6,5/8) i Lucija Heric (0/1).

Prvaci

Ivanec, Čakovec i Mihovljan bili su domaćini 2.b kadetske lige. Liga je odigrana pod strogim epidemiološkim mjerama i domaćini su se pobrinuli da bude sve organizirano po preporučenim mjerama. Liga je okupila 9 ekipa iz Međimurske i Varaždinske županije, a prvi favorit natjecanja bili su kadeti Slobode iz Mihovljana. Ulogu favorita opravdali su i sa sedam uvjerljivih pobjeda riješili pitanje pobjednika prije posljednjeg kola. U posljednjem kolu doživjeli su istu sudbinu kao Stridon u prvoj ligi i malo opuštanje ih je koštalo savršenog učinka. Sloboda je s 14 meč bodova osvojila prvo mjesto i putuju u 1. ligu centar te ćemo od sljedeće godine imati dva predstavnika u toj ligi, Stridon i Slobodu. Drugo mjesto osvojio je Ivanec I s 13 osvojenih meč bodova, a treće mjesto osvojila je ekipa Varaždina I koji su u posljednjem kolu pobjedom osigurali treće mjesto ispred Čakovca koji je s 11 bodova ostao na četvrtom mjestu.

Za Slobodu su igrali: Dominik Vidović (7,5/8), Sebastijan Vuk ( 7/8), Jakov Štampar (6,5/7), Dino Krištofić (6/6), Marcel Vočanec (1/1) i Simon Pandur (0/2). 

Izvor: in