Ostalo 10.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

IZ GIMNASTIČKOG KLUBA „MARIJAN ZADRAVEC-MACAN“ ČAKOVEC

Gimnastički klub „Marijan Zadravec-Macan“ Čakovec s svojih 400 aktivnih članova sigurno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji u Hrvatskoj. Po organiziranosti i rezultatima niz godina unatrag, sigurni smo i u narednom razdoblju koje je pred nama. Iz čakovečkog je kluba i predsjednik HGS-A Stevo Tkalčec, sportski direktor kluba Mario Vukoja najviše je rangirani hrvatski međunarodni sudac, član Tehničke komisije HGS-a i  Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije, također i dopredsjednik Zajednice sportova Međimurja, Igor Križimski glavni je trener u klubu i trener u hrvatskoj reprezentaciji. Predsjednik kluba je Marko Kereta, tajnik Marijan Vugrinčić, za marketing je zadužen Željko Jakopec, a financijske poslove vodi Sanja Delladio...

 

Klub postiže kontinuirane vrhunske rezultate na svim razinama, svi su mu programi verificirani i odobreni od Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva sporta, jedini je sportski klub koji za svoje programe ima i rješenje Državne uprave za rad. S 400-tinjak članova radi 10 stručnih i motiviranih trenera, 7 ih je u stalnom radnom odnosu, 10-etak reprezentativaca kategorizirano je od strane HOO-a, Filip Ude bio je najbolji sportaš Hrvatske 2008.godine, 10 godina iz kluba su najbolji sportaš i sportašica Međimurja i Grada Čakovca, u vlasništvu kluba su olimpijska, svjetska i europska medalja Filipa Udea, te nekoliko stotina medalja s državnih i međunarodnih natjecanja i prvenstava. Svi započeti i odobreni projekti provedeni su i realizirani u cijelosti, klub je uključen u sva važna događanja na širem području, od humanitarnih do sportskih, organizacije „okruglih stolova“, organizacije natjecanja od regionalnog do državnih prvenstava, vrlo aktivno i dobro surađuje s odgovornima u Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu i Općini Nedelišće, ima dobre uvjete za rad u SGC-u Aton Nedelišće, a već sada se prema svim zacrtanim planovima i projekcijama u potpunosti realizira plan „Zajedno do Ria“. Filip Ude-ili „gospodin srebrni“ kako mu od milja tepaju mediJi s kojima klub odlično surađuje, osvajač srebrnih odličja s EP, SP i OI najavio je pohod na zlatnu kolekciju, povratak u vrh ženske gimnastike nakon ozljede najavljuje Tijana Tkalčec, u klubu se nadaju da će mlada Stella Petran postati prva međimurska olimpijka, a završetkom projekta Rio počinje novi olimpijski ciklus, kojemu je cilj osvajanje medalje i na OI U Tokiyu 2020.godine. Ukratko, sve klupske reference pokazuju da se radi o ozbiljnom klubu koji svoje ambicije temelji na postignutim rezultatima i realnim planovima.

Za kraj još nešto što govori da u klubu dobro rade,planiraju i predlažu. Mario Vukoja kao novi član Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije inicirao je kako kaže „buđenje gimnastike“, zalaže se da se ljetni gimnastički kampovi najboljih mladih europskih gimnastičara presele iz Italije u Hrvatsku, da Hrvatska dobije domaćinstvo Kongresa 2017.godine, ali i Akademiju Svjetske gimnastičke federacije na kojoj bi mladi treneri dobivali svjetske licence. I ono što je u ovom trenutku najvažnije da gimnastika konačno dobije svjetske rekorde i rekordere, te da se usvoji novi sustav kvalifikacija za OI-e.“Sadašnji sustav je nepravedan, specijalisti po spravama imaju samo jednu šansu plasirati se na OI-e, prijedlog je da se odrede 4 turnira SK-a s kojih bi pobjednici po spravama osigurali nastup na OI-a, da to pravo imaju i osvajači medalja s posljednjeg SP-a, te da višebojci imaju umjesto sadašnje jedne, dvije prilike za plasman na OI-e, rekao je Mario Vukoja i na kraju želio još nešto posebno istaći: Želja nas svih u klubu je da sport, a time i gimnastika kao bazični sport ne bude trošak, nego se ulaganjem  u sport dobiju ,mnogi pozitivni pokazatelji za stvaranje kvalitetnog sportskog sustava ne samo u Međimurju gdje se to sve više i sve bolje vidi, nego i Hrvatskoj, na državnoj razini“. Svi ovi i drugi prijedlozi koji u Europsku gimnastičku federaciju dolaze od Maria Vukoje i ostalih gimnastičkih djelatnika izazvali su veliku pozornost i pažnju, imaju i sve više i sve brojnije pristalice pa će se po njihovom usvajanju Hrvatska još više afirmirati u gimnastičkom i sportskom pogledu i probiti se u vrh europske i svjetske gimnastičke porodice. Koliko pak u svomu tome koristi ima i međimurski sport i gimnastika ostaje vam poštovani čitatelji da sami ocijenite i procijeniti. Naše je mišljenje da je to velika  korist, ne samo na sportskom nego i širem planu.

 

Izvor: 3115