Ostalo 01.04.2016. 09:36. Zadnja izmjena: 01.04.2016. 12:30.

Aton Nedelišće

Izborna skupština zajednice sportova Međimurja, predsjednik i dalje Mato Kljajić

U NGC-u Aton Nedelišće održana je 1. – konstituirajuća sjednice Skupštine Zajednice sportova Međimurja koja će i u novom četverogodišnjem mandatnom razdoblju brojiti 33 delegata. S pravom glasa nazočilo je 28 delegata, 2 su bila odsutna, a 3 delegata nisu imala pravo glasa i njihova imena znat će se na prvoj idućoj sjednici Skupštine. Svi zaključci na Skupštini donijeti su jednoglasno, dana je razrješnica dosadašnjim delegatima Skupštine i Nadzornog odbora, a izvršen je i izbor novih organa Skupštine u novom četverogodišnjem mandatnom razdoblju.

Za predsjednika Skupštine i Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja izabran je Mato Kljajić koji je ovu odgovornu funkciju obnašao i u proteklom mandatnom razdoblju, a koji će Zajednicu predstavljati i u Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora. Dopredsjednici zajednice su Mario Vukoja i Zoran Pfeifer, a članovi Izvršnog odbora: Anđelko Crnčec, Bojan Ružić, Jadranko Kirić, Adrijano Marciuš, Danica Korunić, Kristijan Hamer, Stjepan Koraj i Saša Repalust. U Nadzorni odbor izabrani su: Matija Novak, Josip Freiler i Goran Kolarić.

Novi saziv Skupštine Zajednice sportova Međimurja djelovat će u novom četverogodišnjem mandatnom razdoblju u slijedećem sastavu: Mato Kljajić, Damir Dominić, Dragutin Vuk, Tomislav Kralj, Vladimir Balent i Darko Jambrović-nogomet, Stjepan Koraj – atletika, Tomislav Grubić – badminton, Mario Vukoja – gimnastika, Adriano Marciuš i Zoran Topolnjak – borilački sportovi, Anđelko Crnčec – kuglanje, Saša Repalust i Mario Vesterbah, Jadranko Kirić i Dragutin Novak – odbojka, Kristijan Hamer i  Ljubica Vrbančić – rukomet, Robert Mikac i Dražen Korent – stolni tenis, Roland Tomašić i Franjo Jančikić – šah, Danica Korunić – sportska rekreacija, Zoran Pfeifer, Darko Oreški i Miljenko Perko – sportski ribolov, Miroslav Turk- streljaštvo, Krešimir Štrukelj – streličarstvo, te Bojan Ružić i Zlatko Filipić – tenis. Biciklizam, plivanje i moto sport svoje će delegate odrediti naknadno. 

Sjednici je prisustvovao i Siniša Krajač, zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora koji se delegatima obratio biranim riječima, pohvalio je suradnju Zajednice s HOO i obećao i dalje pomoć HOO-a . Na kraju sjednice kratko su naznačeni zadaci do kraja godine, među ostalim je i rad na poboljšanju postojećih normativnih akata, poboljšanje suradnje sa županijom i HOO-om, te organizacija sastanka svih hrvatskih sportskih zajednice u Toplicama Sveti Martin na Muri 22. i 23. travnja gdje će se razgovarati i funkcioniranju i problematici sportskih zajednica u Hrvatskoj. Uz Zajednicu sportova Međimurja organizator sastanka je i Hrvatski olimpijski odbor.