Ostalo 14.05.2017. 22:21. Zadnja izmjena: 15.05.2017. 07:46.

Karate klub

Izvrsni nastupi mladih karatista iz Karate centra Šenkovec

U Novigradu je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u katama, na kojem su nastupili i mladi Karate centra Šenkovec: Stela Horvat, Inga Grgić, Roko Štokić, Filip Balent i Kristian Topličanec, član Karate kluba Globus u konkurenciji mlađih kadeta u katama. Prvi su svoj nastup odradili mlađi kadeti gdje su nastupila 22 natjecatelja. Roko Štokić nažalost nije uspio proći kvalifikacijske mečeve, a Filip je odradio jedno od svojih najboljih natjecanja. Nakon dvije pobjede izgubio je polufinalni meč, a potom gubi i meč za broncu i ostvaruje plasman na 5. mjesto. Kristian Topličanec nakon dvije pobjede gubi meč četvrtfinala, a također gubi i repasažni meč i plasiran je na 7. mjesto. U konkurenciji mlađih kadetkinja nastupilo je 28 natjecateljica.

Izuzetan nastup odradila je Stela Horvat i zamalo ostala bez finala. U meču za broncu Stela s 5:0 pobjeđuje predstavnicu Finide iz Poreča i osvaja svoju prvu pojedinačnu medalju na državnom prvenstvu. Inga Grgić je suvereno prošla kroz sve mečeve kvalifikacija pobjedivši pritom tri izravne konkurentice za naslov državne prvakinje. U finalu još jedan odličan nastup, ali uz jednu malu nesigurnost za koju su suci procjenili da je bila dovoljna za poraz i Inga osvaja 2. mjesto. U ekipnoj konkurenciji mlađih kadeta ekipa u sastavu: Roko Štokić, Filip Balent i Kristian Topličanec nezasluženo gube polufinale i ostaju bez finala, ali za utjehu osvajaju 3. mjesto u konkurenciji 8 ekipa. Ekipa mlađih kadetkinja u sastavu Stela Horvat, Inga Grgić i Flavia Paliaga u sva tri meča nisu dozvolila nikakva iznenađenja i s 5:0 suvereno osvajaju  titulu državnih prvakinja u mlađim kadetkinjama.

Ukupno gledano još jedan veliki uspjeh ekipe Karate centra Šenkovec na državnoj sceni gdje su u konkurenciji 26 klubova s jednim zlatom, jednim srebrom i dvije bronce ukupno plasirani na visoko 6. mjesto. Ekipe je pripremao i vodio trener Tihomir Grgić.