Ostalo 29.08.2018. 11:45. Zadnja izmjena: 29.08.2018. 11:48.

Metno prvenstvo

Jan Miljan i Ian Paska prvaci Hrvatske u streličarstvu

Streličarski klub Glina bio je domačin za više od stotinu streličara iz dvadesetak klubova čitave Hrvatske koji su se prvo u kvalifikacijskom turniru, a poslje u eliminacijskim dvobojima čitav dan borili za titule državnih prvaka u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Domačini su pripremili odličan teren i srdačno gostoprimstvo tako da su streličari uživali u ovom Prvenstvu. Naši streličari iz kluba Katarina Zrinski Čakovec nastupili su sa 17 natjecatelja i tri ekipe a ukupno su osvojili 8 pojedinačnih i jednu ekipnu medalju.

U stilu standardni luk među kadetima čitavi turnir odlično je pucao Jan Miljan koji je osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama i nije ga ispuštao sve do kraja eliminacijskih borbi gdje na kraju osvaja zlatnu medalju i naslov državnog prvaka Hrvatske. Fran Kovačić čitavi turnir bio je korak iza Jana i tako je ostalo sve do kraja gdje u finalu Fran osvaja srebrnu medalju. Nikola Brezovec također je dobro pucao na ovom prvenstvu i samo nekoliko krugova djelilo ga je od ulaska u drugi krug, tako da na kraju Nikola zauzima peto mjesto. U kategoriji seniorki Sanela Kovačić u kvalifikacijama je zauzela treće mjesto ali je čitavo raspucavanje odlično odradila i na kraju osvojila srebrnu medalju. U kategoriji seniora također je dobro pucao Mladen Trupković koji je isto u finalu osvojio srebrnu medalju.

U stilu instiktivni luk među kadetima odlično je pucao Ian Paska koji je s novim državnim rekordom osvojio zlatnu medalju i naslov državnog prvaka Hrvatske. U istoj kategoriji Matej Žerjav osvojio je srebrnu medalju. U stilu goli luk među seniorkama nastupila je Mija Mance i na kraju zauzela osmo mjesto. U stilu složenog luka ovaj puta među juniorima nastupio je Štefan Granatir oi uspio osvojiti srebrnu medalju.

Marija Rojko nastupila je u kategoriji seniorke dugi luk i osvojila zlatnu medalju, ali zbog nedovoljnog broja prijavljenih natjecateljica nastup nije računat za Prvenstvo Hrvatske. U stilu olimpijskog luka među kadetima Ivo Maček pucao je malo ispod svojih mogućnosti pa je na kraju zauzeo četvrto mjesto, šteta jer je Ivo imao dobru priliku osvojiti neku od medlja.

U najbrojnijoj i najjačoj konkurenciji turnira, među seniorima, naši su streličari nastupili sa šest pojedinaca i dvije ekipe. U pojedinačnoj konkurenciji Krešimir Štrukelj je nakon kvalifikacija zauzeo treće mjesto što je na kraju i potvrdio nakon finalnih borbi gdje osvaja brončanu medalju. Mladen Kodba je dobro pucao u raspucavanju i malo je falilo da uđe među najboljih osam, pa je na kraju Mladen ipak zauzeo deveto mjesto. Tin Makitan zauzeo je 11. mjesto, Mihael Štebih zauzeo je 17. mjesto, Karlo Cilar zauzeo je 18. mjesto i Tihomir Miljan zauzeo je 20. mjesto.

U ekipnom djelu naši su streličari osvojili brončanu medalju sa ekipom u sastavu Štrukelj, Cilar i Štebih, dok je druga naša ekipa u sastavu Kodba, Makitan i Miljan zauzela peto mjesto.

Izvor: š