Ostalo 02.12.2019. 08:03. Zadnja izmjena: 02.12.2019. 08:18.

Kuglanje

Kadeti Željezničara prvaci Hrvatske!

  • PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE

Željezničar ponovno ima prvake Hrvatske, ovaj put to je ostvareno u kategoriji kadeta, u disciplini tandem. Prvenstvo Hrvatske održano je na čakovečkoj kuglani Mladost, a mladi kuglači Željezničara, uz dobar nastup, iskoristili su i domaću kuglanu kao prednost za osvajanje naslova prvaka Hrvatske.

Da misle ozbiljno tandem kadeta Željezničara u sastavu Konrad Vikert i Leon Igrec pokazali su već tijekom kvalifikacija u kojima su zauzeli prvo mjesto i tako si osigurali dobar startni broj za kasnije dvoboje. U četvrtzavršnici pobjedili su tandem Goranina iz Delnica, u poluzavršnici jedan tandem zagrebačke Grmoščice i u završnici drugi tandem istog kluba. To ovako izgleda dosta jednostavno, ali je bilo stresova koje su si djelomično, čak i većinski, sami priredili, a dio i zbog sve kvalitetnijih protivnika kako se išlo prema završnici. Rezultati kojim su pobjeđivali protivnike bili su 1:1 (30:17), i dva puta po 2:0, s time da su kod tih 2:0 i jedan i drugi dvoboj dobili u doigravanju drugog seta, nakon izjednačenih čunjeva u setu. To pokazuje koliko je bilo izjednačenosti u pohodu do naslova prvaka i koliko su se mladi „željezničari“ pokazali psihički stabilnima.
Još treba naglasiti da je to za Igreca već drugi naslov prvaka ove godine jer je na proljeće osvojio i naslov pojedinačnog prvaka u kategoriji 12 godišnjaka.
Također treba spomenuti da je na prvenstvu nastupio još jedan tandem Željezničara u sastavu Grgur Međimurec i Noa Branilović, ali se nisu uspjeli plasirati u završnicu. 

  • SENIORSKO  PRVENSTVO  HRVATSKE: Tko će u završnicu?

U Čakovcu i Bjelovaru održana je poluzavršnica seniorskog pojedinačnog prvenstva Hrvatske na kojemu je nastupilo i 6 kuglača Željezničara, kao predstavnici Međimurske županije. Prvog dana u Čakovcu dobro su iskoristili domaću kuglanu pa su svih 6 bili do 13. mjesta, među 28 najboljih kuglača sjeverne Hrvatske. Najbolje plasirani bio je Tomislav Tvarog na 3. mjestu sa 605 srušenih čunjeva, Predrag Turk bio je šesti s 582, a ostali od 10.-13. mjesta. 
Drugog dana u Bjelovaru Tomislav Tvarog je ponovio odličnu igru, srušio 608 čunjeva i s ta dva ujednačena nastupa postao viceprvak Regije sjever. Time je nastavio i niz plasmana na završnice državnih pojedinačnih prvenstava. Plasman na završnicu je ostvario i Predrag Turk koji je u Bjelovaru srušio 586 čunjeva i tako obranio 6. mjesto iz Čakovca. Vrlo ugodno ukupno, a posebno u Bjelovaru, je iznenadio Bojan Košak srušivši 607 čunjeva, nakon 558 prvog dana. Time je ukupno zauzeo 7. mjesto pa je prva pričuva za završnicu državnog prvenstva. Ostali naši predstavnici plasirali su se na slijedeća mjesta: Zoran Jagić 11., Ninoslav Mikac 12., i Franjo Gosarić 15.
U cjelini gledano možemo biti vrlo zadovoljni nastupom kuglača Željezničara.

Kao posebnu zanimljivost moramo objaviti da se nakon više od 20 godina na završnicu državnog prvenstva za seniorke plasirala i jedna kuglačica, članica međimurskog kluba. To je uspjelo Heleni Bolić, članici Dubravčana iz Donje Dubrave, koja je na poluzavršnici za seniorke, održanoj također ovog vikenda na kuglanama u Sisku i Varaždinu, zauzela 4. mjesto i time izborila državnu završnicu. Ona je u Sisku srušila 562 čunja i prvog dana bila 5., a onda je drugi dan u Varaždinu s 541 čunjem, odnosno s ukupnih 1.103 čunja završila na 4. mjestu koje vodi na završnicu. Za brončanu medalju nedostajala su joj svega 3 čunja.

Izvor: A. Crnčec