Ostalo 07.12.2019. 02:53. Zadnja izmjena: 07.12.2019. 02:53.

Sesvete

KARATE CENTAR ŠENKOVEC: Tri zlata i dvije bronce na državnom prvenstvu

U Sesvetama je nedavno održano prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama. Natjecanje su otvorile juniorske ekipe u katama. Za Karate centar Šenkovec nastupili su Roko Štokić, Goran Mihalković i Filip Balent koji su osvojili treće mjesto dok je ekipa juniorki u sastavu Stela Horvat, Sabina Petković i Inga Grgić bila dominantna te su s lakoćom obranile naslov državnih prvakinja.

U kategoriji juniorki nastupilo je 14 natjecateljica. Sabina Petković je lagano prošla kroz eliminacijski dio natjecanja i zasluženo obranila prošlogodišnju titulu prvakinje dok su Klub iz Šenkovca u kategoriji kadetkinja s 24 natjecateljice predstavljale Stela Horvat i Inga Grgić. Stela je osvojila 3. mjesto i tako nastavila kontinuitet osvajanja državnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji dok je Inga kvalifikacijski dio prošla s dva boda prednosti ispred ostatka konkurencije, a bila je bolja i u finalnom meču te po šesti put osvojila titulu prvakinje Hrvatske.

- Samo natjecatelji i ja znamo kakvo turbulentno razdoblje je iza nas, ali sretan sam što se po rezultatima to ne vidi. Dva pojedinačna zlata, ekipno zlato i dva treća mjesta su veliki doseg i nije lako doći do njega pogotovo kada sve te titule branite, kazao je ponosni trener Tihomir Grgić.