Ostalo 30.11.2018. 08:28. Zadnja izmjena: 30.11.2018. 08:28.

Rijeka

KARATE Elena Kečkeš prvakinja Hrvatske

Nedavno je u Rijeci održano Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem su nastupili i članovi Karate kluba Globus iz Čakovca-Male Subotice, postigavši odličan uspjeh uz pet osvojenih medalja, od čega jedno zlato i četiri srebrne medalje. Najveći uspjeh postigla je Elena Kečkeš postavši prvakinjom Hrvatske u juniorkama do 48kg. Elena je titulu osvojila suverenom pobjedom od 5:0 u finalu, kojom je izborila plasman na Prvenstvo Europe u Danskoj u veljači sljedeće godine.

U kategoriji kadeta do 57kg Kristian Topličanec je kod vodstva 2:1 pri samom kraju borbe diskvalificiran sudačkom odlukom te se stoga morao zadovoljiti drugim mjestom. Filip Novak je u kategoriji mlađih seniora do 67kg odlično odradio sve mečeve, ali je uz dvojbene odluke sudaca ostao bez zlata i plasmana na EP. I Josip Slukić je bio blizu zlata. On je osvojio srebro u kategoriji kadeta do 63kg, a ovogodišnjem naslovu prvaka Hrvatske u mlađim kadetima tako je dodao i naslov viceprvaka u uzrastu kadeta. Sara Novak druga je u zemlji u kadetkinjama do 47kg.

O nastupu u Rijeci trenerski dvojac Dejan Slukić i Tomislav Magdalenić imao je samo riječi pohvale, iako su neke sudačke odluke išle na štetu međimurskih sportaša.