Ostalo 07.07.2018. 09:11. Zadnja izmjena: 07.07.2018. 09:12.

Svjetski kup

Karate: Filip Novak srebrni na Svjetskom kupu, Laura i Sven Strahija brončani

Od četvrtka do nedjelje u Umagu se održava Svjetski kup u karateu. U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupaju i mladi karatisti Globusa iz Čakovca i Male Subotice. Prvog dana natjecanja (četvrtak) nastupila su 4 naša natjecatelja i ostvarila odličan uspjeh osvojivši 3 medalje (od ukupno osvojenih 6 Hrvatske).

Najveći uspjeh ostvario je Filip Novak u najjačoj kategoriji mlađih seniora -67kg. Filip je do finala nanizao 5 sigurnih pobjeda protiv vrlo teških protivnika (6:0 Engleska, 6:0 Italija, 2:1 Kazahstan, 2:1 Švicarska, 0:0 Azerbajdžan). U vrlo neizvjesnom finalnom meču gubi minimalnom razlikom od predstavnika Rusije 3:4 i osvaja srebro.

Laura Strahija nakon slobodnog prvog kola gubi od kasnije pobjednice iz Mađarske te kroz repasaž odličnim nastupima pobjeđuje predstavnice Rusije i Švedske i osvaja broncu u kategoriju U12 -35kg.

Njezin brat Sven Strahija se plasirao u polufinale kategorije U12 +45kg pobjedama protiv predstavnika Ukrajine i Škotske. U polufinalu gubi od kasnijeg prvaka iz Rusije te u direktnom meču za broncu pobjeđuje vrlo visokog i nezgodnog protivnika iz San Marina (čime je ovo ujedno bio i revanš za izgubljeno finale od istog protivnika prije dva tjedna na Austria Openu).

Nastupila je još Aida Trstenjak koja odličnim nastupom u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Njemačke 4:1. U sljedećem meču gubi od osjetno više i teže protivnice i završava nastup (nažalost na natjecanju nije bilo Aidine kategorije pa je morala nastupiti u višoj težinskoj kategoriji).

Naše karatiste na kupu vode treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Izvor: Nino Posavec