Ostalo 28.11.2019. 09:09. Zadnja izmjena: 30.11.2019. 08:14.

Državno prvenstvo

Karate: Globus najklub u Hrvatskoj!

Rijeka je nedavno bila hrvatska sportska prijestolnica, gdje je, uz nogometni spektakl, održano i Prvenstvo država za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu. Pravi podvig napravili su članovi Globusa iz Čakovca/Male Subotice. Na dvodnevnom nacionalnom prvenstvu od devet natjecatelja čak njih sedam osvojilo je medalje, a Globus je među kadetima bio uvjerljivo najbolji. Treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić bili su izrazito zadovoljni onime što su njihovi puleni pružili u Rijeci. - Od svih sedam kategorija u kojima smo nastupali, u svakoj smo osvojili po jednu medalju. Najviše naravno vrijede zlata Nikole Topličanca i Eme Marčec, ali i ostali su bili sjajni, izjavio je D. Slukić. 

Osvajači medalja osigurali su plasman na Balkansko prvenstvo koje će uskoro biti održano u Brežicama. Odmah nakon toga globusovci putuju na turnir Svjetske lige u Veneciji. Zgusnuti raspored svoju kulminaciju će imati početkom sljedeće godine kada je na rasporedu Grand Prix Croatia, uz Prvenstvo Hrvatske drugi izlučni turnir za plasman na Europsko prvenstvo kojemu će u veljači biti domaćin Budimpešta. 

Uz natjecatelje u Rijeci odličan posao napravio je i Tomislav Magdalenić koji je još jednom kao sudac bio na visini zadatka, javljaju iz Kluba.