Ostalo 11.05.2016. 14:03. Zadnja izmjena: 12.05.2016. 07:41.

Montpellier, Francuska

Karate: Tihomiru Grgiću jubilarna deseta medalja sa seniorskih prvenstava Europe

Od 4. do 8. svibnja održano je 51. po redu prvenstvo Europe u karateu za seniore u Francuskom Montpellieru. Natjecanje je okupilo 515 natjecatelja iz 46 zemalja. Hrvatska reprezentacija vratila se s osvojene 4 medalje (srebro i tri bronce). Putovao je s natjecateljima i trener Karate Centra Šenkovec i Karate kluba Globus profesor Tihomir Grgić iz Šenkovca. I treću godinu zaredom njegova ekipa seniora uspjela je osvojiti brončano odličje i time ispisala dio karate povijesti jer to još nijednoj prijašnjoj ekipi uspjelo nije.

„ …nakon svih nevolja koje su pratile pripreme za ovo natjecanje samo su najveći optimisti mogli očekivati ovakav rasplet situacije. Jedan član ekipe zbog životnih prilika odselio je iz Hrvatske, a zamjenu smo našli doslovno prije mjesec dana. Put do medalje u katama vrlo je dug i trnovit jer ovisite samo o sudačkoj procjeni koja se temelji na dosta općenitim kriterijima. Uz izuzetna svakodnevna odricanja , pripreme i kontrolne nastupe uspjeli smo doći do ovog uspjeha i stati uz bok velikanima Francuskoj, Španjolskoj i Turskoj. Izgubili smo samo od svjetskih prvaka Španjolaca, a u meču za broncu s 4 : 1 bili smo bolji od odlične ekipe Rusije.

Presretan sam jer ovo je u proteklih 20 godina izborničkog staža peta ekipa s kojom radim i sve su uspjele osvojiti europsku medalju. Meni kao treneru ovo je jubilarna 10. medalja sa seniorskih prvenstava Europe i poseban motiv da i na prvenstvu svijeta  koje se ove godine tijekom listopada održava u Linzu, probamo ostvariti zapažen rezultat.“, kazao je Grgić.

Izvor: Dejan Mihalković