Ostalo 09.04.2019. 13:31. Zadnja izmjena: 09.04.2019. 13:32.

14. CRO CUP, Mala Subotica

Karatisti Globusa osvojili 27 medalja na domaćem terenu

U Karate klub Globusu nakon vikenda imaju dva razloga za zadovoljstvo. Prvi je organizacija 14. po redu CRO CUP-a koji je održan u sportskoj dvorani osnovne škole u Maloj Subotici. Na turniru je nastupilo rekordnih 742 natjecatelja iz 56 klubova koji su predstavljali sedam država: Ukrajinu, Austriju, Crnu Goru, Mađarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku. Na natjecanje koje su organizirali Karate klub Globus Čakovec i Mala Subotica u suradnji sa Savezom borilačkih sportova Međimurske županije osvrnuo se trener Dejan Slukić

- Prvo moram reći da nam je izrazito drago da je cijela organizacija turnira protekla u najboljem redu. Svi inozemni i domaći klubovi i njihovi karatisti imaju samo riječi hvale za način na koji smo organizirali turnir, ali su naglasili da je turnir bio izuzetno kvalitetan te da je jako teško bilo doći do medalje. Imali smo malu bojazan kako će sve to ispasti pošto je prvi put organiziran u dvorani u Maloj Subotici, ali moramo si priznati kako smo sve organizacijske i prateće zadatke u suradnji s našim suorganizatorom Karate klubom Mala Subotica vrlo dobro odradili“, rekao je Slukić. No, jednako tako u Globusu su zadovoljni i natjecateljskim dio priče 14. CRO CUP-a. Karatisti Globusa osvojili su 27 medalja, od čega 13 zlatnih, 9 srebrnih i 5 brončanih te su postignutim rezultatima osvojili 1. mjesto u ukupnom poretku klubova. Pošto je KK Globus bio suorganizator natjecanja, pehar za najbolji klub karatisti Globusa prepustili su drugoplasiranom Karate klubu Budućnost iz Podgorice (Crna Gora). Odmah iz njih u poretku bili DZAMMAY karate klub iz Ukrajine, Krka Novo Mesto (Slovenija) i Frieways Karateklub (Austrija). O organizaciji su brinuli i ujedno vodili mlade Globusovce treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić, sudili su Tomislav Magdalenić i Berislav Maksimović, a veliki dio posla odradio je predsjednik KK Mala Subotica Darko Novak i ostali volonteri kluba.

Zlatne medalje za Karate klub Globus osvojili su Sven Strahija, Aida Trstenjak, Laura Strahija (2 zlata), Ema Marčec, Emily Beti (2 zlata), Lovro Farkaš, Kristian Topličanec, Sara Novak (2 zlata), Filip Novak te ekipa mlađih kadetkinja u borbama (Ema Marčec, Leona Gulija, Emily Beti, Tia Križaić). Srebrne medalje osvojili su Petar Filipović, Petar Slukić, Tena Vurušić, Sven Strahija, Luka Sokač, Ema Marčec, Timo Vlahek, Ana Filipović  te ekipa mlađih kadeta u borbama (Sven Strahija, Nikola Topličanec, Luka Sokač). Brončane medalje su osvojili Neja Smontara, Aida Trstenjak, Tia Križaić, Ana Filipović te ekipa mlađih kadeta (David Oršoš, Mateo Ignac, Kristijan Ignac) u katama. Nastupili su još: Bono Rubin, Dorjan Rubin, Karlo Kocijan, Leon Hren, Leonardo Balog, Mia Sabol, Tena Vurušić, David Kovačić, Lana Kovač, Paula Strbad, David Oršoš, David Ignac, Kristijan Ignac, Nikola Jankaš.

Izvor: tj