Ostalo 06.10.2016. 08:20. Zadnja izmjena: 06.10.2016. 08:47.

5. mjesto u ukupnom poretku

Karatistima Globusa čak sedam medalji sa Otvorenog prvenstva Hrvatske

U subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada u Sportskom Centru Zamet u Rijeci održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu – „Croatia Open 2016“ na kojem je nastupilo rekordnih 1610 natjecatelja iz 189 klubova i reprezentacija iz 19 država. Globusovci su ostvarili odličan rezultat osvojivši 7 medalji, od čega čak 3 zlata i 3 srebra, te 1 broncu. Ostvarenim rezultatima plasirali su se na odlično 5. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u poretku u borbama. Prva dva mjesta su osvojile reprezentacije Slovačke i Njemačke, a Globusovci su iza sebe ostavili reprezentacije Srbije, Crne Gore, Austrije, Bugarske, Turske, Italije…

1. mjesto i zlatnu medalju osvojili su:

  • Teo Kečkeš – mlađi kadeti -57kg
  • Nikola Topličanec – učenici -30kg
  • Josip Slukić – učenici -46kg

2. mjesto i srebrnu medalju osvojili su:

  • Lucija Ružaj – ml.seniorke +68kg
  • Nika Žerjav – mlađe kadetkinje -40kg
  • Lovro Farkaš – učenici -46kg

3. mjesto i brončanu medalju osvojio je:

  • Kristian Topličanec – mlađi kadeti -41kg

Luciji i Niki su zlata izmakla za dlaku nakon napetih neriješenih finalnih mečeva (Nika 2:2, Lucija 3:3), gdje nakon neriješenog rezultata suci nažalost preglasavaju pobjedu protivnicama. Elena Kečkeš (kadetkinje -47kg), Sabina Petković (kadetkinje kate), Josip Slukić (mlađi kadeti -48kg), Tea Lena Špoljarić i Emily Beti (obje učenice -40kg) osvojili su peta mjesta izgubivši u direktnim mečevoma za medalju. Elena i Josip odradili su odlične mečeve i plasirali se u polufinale gdje nažalost i sudačkim greškama gube meč (Josip je čak proglašen pobjednikom meča da bi mu naknadno pobjeda bila oduzeta). Nastupio je još i Adrian Fajfar koji je osvojio 9. mjesto u katama.

Natjecatelje su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske vodili treneri Mladen Vizinger, Dejan Slukić i Tihomir Grgić. I ovim putem iz Karate kluba Globus zahvaljuju na pomoći Međimurskoj Županiji i Gradu Čakovcu, te svim prijateljima, sponzorima i donatorima kluba na potpori u svakodnevnom radu.

Izvor: Nino Posavec