Ostalo 05.12.2017. 22:25. Zadnja izmjena: 06.12.2017. 06:54.

Karate

Karatistima Globusa i Male Subotice 4 medalje na Prvenstvu Hrvatske, F.Novak državni prvak

U subotu i nedjelju je u Čavlima kraj Rijeke održano Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore. Karatisti Globusa i Male Subotice su se zajednički pripremali za natjecanje, te nastupili na Prvenstvu Hrvatske sa pet natjecatelja u četiri kategorije i osvojili četiri medalje. Nastupili su Elena Kečkeš, Luna Hamer, Kristian Topličanec (Globus), te Sara Novak i Filip Novak (Mala Subotica).

Medalje su osvojili:

  • Zlato: Filip Novak (Mala Subotica) - Ml.seniori -67 kg
  • Srebro: Elena Kečkeš (Globus) - Juniorke -53kg
  • Bronca: Sara Novak (Mala Subotica) - Kadetkinje -47kg i Kristian Topličanec (Globus) - Kadeti -52kg

Prvi su u subotu nastupili naši najmlađi predstavnici Kristian Topličanec i Sara Novak. Kristian se odličnim nastupima u kategoriji do 52 kg plasirao u polufinale koje nesretno gubi u produžetku gdje je već proglašen pobjednikom, ali nakon protivničke žalbe gubi pravilom zlatnog boda. U meču za broncu rutinski pobjeđuje protivnika i osvaja medalju.
Sara je nastupila u kategoriji kadetkinja do 47 kg gdje se plasirala u polufinale koje nažalost gubi. U meču za treće mjesto odličnim nastupom pobjeđuje protivnicu i osvaja broncu. Ovo je odličan uspjeh za Saru pošto je na Prvenstvu Hrvatske još uvijek nastupila kao mlađa kadetkinja, a Kristian je također tek pred nekoliko dana ušao u uzrast kadeta.

U nedjelju su u juniorkama do 53 kg nastupile Luna Hamer i Elena Kečkeš. Luna nažalost nesretno gubi meč i ostaje bez prilike za medalju. Elena se sigurnim nastupom plasirala u finale gdje ju je čekala bivša svjetska prvakinja Jelena Pehar. U odličnom i napetom meču Elena gubi tek u produžetku nakon protivničke žalbe (pravilom zlatnog boda) i osvaja srebro.

Kao šećer na kraju Filip Novak osvaja zlatnu medalju u najjačoj kategoriji mlađih seniora do 67 kg. Filip je u 3 kvalifikacijska meča odličnim nožnim tehnikama pobijedio sve protivnike i plasirao se u finale. U finalu protiv Stjepana Štimca taktički vrlo dobro odrađuje težak i neizvjestan meč te pobjeđuje 1:0. Time je Filip postao prvakom hrvatske i plasirao se na Europsko Prvenstvo koje će se održati u veljači u Olimpijskom centru u Sočiju, Rusija.

Natjecatelje su na prvenstvu vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić, a sudio je Tomislav Magdalenić.

Izvor: Nino Posavec