Ostalo 05.09.2016. 08:36. Zadnja izmjena: 05.09.2016. 08:49.

Pripreme u punom jeku

Klubovi u pogonu, ostvarenja šarolika, otvorenje nove kuglane čakovečke Mladosti...

Čakovečki klubovi već su tjednima u pogonu. Prva ispitna stanica tradicionalno je već bio Göcsej Kup koji se odigrava u mađarskom Zalaegerszegu. Rana faza trening procesa u kombinaciji sa još uvijek djelomičnim korištenjem godišnjeg odmora kod dijela kuglača rezultirala je šarolikim sastavima pa shodno tome niti ostvarenja nisu iz samog vrha.

U momčadskom poretku Željezničar je zauzeo peto mjesto, dok je Prosvjetar bio deveti. Međutim, Prosvjetar, odnosno točnije njihov član Igor Maček može se pohvaliti drugim mjestom u pojedinačnoj konkurenciji uz srušen 581 čunj. Prvu (neslužbenu) trening utakmicu na novoj kuglani čakovečke Mladosti odigrao je Željezničar protiv Lepoglave. U proširenim sastavima (osam igrača sa svake strane) Željo je uvjerljivo slavio sa 8 - 2.

Predrag Turk, koji ovog ljeta nije niti uzimao predah od treniranja, pokazao je da se i u nadolazećoj sezoni od njega na domaćim dvobojima mogu očekivati velike stvari srušivši 611 drva. Vrlo dobar nastup ubilježio je i Zoran Jagić (589) dok je iznenađenje dana bio Franjo Gosarić (581). Sljedeća stanica za Željezničare bio je Poreč gdje ih je ugostio tamošnji klub Istra. Još jednom uvjerljivih 8 - 2 uz nekoliko zapaženih učinaka.

Prije svih istaknuo se Luka Štrukelj (612) koji se ovog ljeta i na treninzima ozbiljno nameće među konkurente za udarni sastav. Pohvale za prikazanu igru zaslužili su i Ninoslav Mikac (594) te Tomislav Tvarog (584), dok se željenoj razini polako primiču Bojan Plevnjak (570) i Bojan Košak (568). Uzvrat je u subotu u Čakovcu.

  • U srijedu, 7. rujna od 18 sati obnovljena kuglana Mladost i službeno će otvoriti svoja vrata. Kako i priliči jednom takvom objektu, vrpcu će uz prigodni program prerezati gradonačelnik Stjepan Kovač, dok će u sportskom dijelu programa selekcija kuglača iz čakovečkih klubova ugostiti višestrukog državnog prvaka KK Zaprešić.
  • Još jednu godinu u nizu Željezničar je u sklopu akcije Svaki tjedan sport jedan bio organizator kuglačkog kampa za učenike osnovnih škola s područja Grada Čakovca. Tridesetak klinaca se pod budnim okom bivših državnih viceprvaka, Predraga Turka i Bojana Košaka, uz asistenciju Luke Štrukelja te Božidara Igreca, tjedan dana upoznavalo s kuglačkim sportom. Je li kuglanje u konkurenciji poznatijih sportova dovoljno zaintrigiralo kojeg mališana u mjeri da mu se ozbiljnije posveti, vidjet će se u nadolazećim tjednima kada bi paralelno sa školskom godinom trebala početi i škola kuglanja u koju mogu pristupiti svi zainteresirani