Ostalo 27.11.2017. 12:04. Zadnja izmjena: 27.11.2017. 12:05.

U Hotelu Park

Konferencija Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života

U čakovečkom Hotelu Park održana je od 24. studenog do 25. studenog 2017. Stručna konferencija na temu Sportskom rekreacijom ususret novom stilu života, pod organizacijskom palicom Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora te supokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca. Cilj konferencije je bio daljnji razvoj i povećanje stupnja organiziranosti sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj.

„Vi svi ste dokaz, pogotovo naše domaće udruge u okviru Saveza Sport za Sve koliko je važno ulagati i u preventivu i ulagati u sport koji možda nije profesionalan, ali može također donijeti puno rezultata i drago mi je da je ova međunarodna konferencija ovdje u Čakovcu, centru Međimurja“, rekao je župan Posavec na kojeg se nadovezao tajnik Kraja. „Vaš rad za opće dobro je nemjerljiv i neprocjenjiv! Htio bih zahvaliti Međimurskoj županiji i županu za iznimnu podršku i za razumijevanje koje imate prema nama, Vi biste trebali biti primjer drugima“, istaknuo je Kraja.

Međimurski sportsko-rekreacijski i javno zdravstveni model Sportskom rekreacijom ususret zdravlju, bila je prva tema o kojoj su diskutirali Renata Kutnjak Kiš iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, tajnik MSSR „Sport za sve“ Marijan Vugrinčić te Lidija Šipuš iz Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“ iz Male Subotice. Uvod u drugu temu o Suvremenim programskim sadržajima ususret unapređenju sportske rekreacije u Republici Hrvatskoj pripao je Branislavi Rasanović, Hrvoju Radoševiću te Maji Vukelja iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Andrija Štampar“. Svečanost je završila raspravom o prvoj i drugoj temi.