Ostalo 03.07.2017. 07:33. Zadnja izmjena: 03.07.2017. 07:39.

Plivanje

Kristijan Stunković prvak, Kaja Sabol viceprvakinja Hrvatske

U Čakovečkom plivačkom klubu nastavljaju nizati odlične rezultate. Potvrda toga stigla je iz Rijeke, s Otvorenog prvenstva Hrvatske i Slovenije na kojemu je nastupilo 200 plivača iz BiH, Italije, Mađarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Organizatori su bili zajednički Plivački savezi Slovenije i Hrvatske, prvi uvjet za nastup bio je plivanje općeg seniorskog limita, čakovečki plivači otišli su i korak dalje. Trio – Kristijan Stunković, Kaja Sabol i Tin Furdi pod vodstvom trenera Gorana Kolarića postigli su odlične rezultate. Kristijan Stunković se je okitio naslovom državnog prvaka i zlatnim odličjem na 400 metara mješovito, uz to je osvojio srebrna odličja nas 200 metara leptir i 200 metara mješovito. Kaja Sabol pak je državna viceprvakinja na 1500 metara slobodno. Kada pak se zbroje svi nastupi, jer odličja su se dijelila posebno za Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Slovenije, te posebno za prvenstvo Hrvatske čakovečki plivači kući su ponijeli sedam odličja.

Trener Goran Kolarić bio je više nego zadovoljan :“Ovo je dokaz kako u klubu kvalitetno radimo i da višegodišnji trud dolazi na naplatu. Plivači koji dođu do seniorske razine kad nas su startali u najmlađim kategorijama i razvijali se kroz tisuće sati rada u bazenima da bi mogli doći do ovog nivoa. Iako smo mali grad i klub ravnopravno se nosimo s puno većim i snažnijim plivačkim sredinama“.

KOMPLETNI REZULTATI NAŠEG „TROJCA“

  • KRISTIJAN STUNKOVIĆ: 1.mjesto u disciplini  400 metara  mješovito na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije, 1. mjesto u disciplini 400 metara mješovito na Prvenstvu Hrvatske. Drugo mjesto u disciplini 200 metara leptir na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije, 2. mjesto u disciplini 200 metara leptir na Prvenstvu Hrvatske, 2. mjesto u disciplini 200 metara mješovito na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije, 2. mjesto u disciplini 200 metara mješovito na Prvenstvu Hrvatske.
  • KAJA SABOL: 2. mjesto u disciplini na 1500 metara slobodno na  Prvenstvu Hrvatske, 4. mjesto u disciplini 200 metara leđno na PH, 6. mjesta u disciplini 400 i 800 metara slobodno i 100 metara leđno na PH.-e, te 9. mjesto u disciplini 50 metara leđno na PH-e.
  • TIN FURDI: 10. mjesto u disciplini 200 metara slobodno i 15. mjesto u disciplini 100 metara slobodno na PH-e.